Dari Hawa Ke Hawa

Jun 15, 2009

khasiat susu kambing

Filed under: Uncategorized — intanrohaida @ 10:55 am

senyum-kambingcuba lihat kambing. sentiasa tersenyum kan? tenang tak hati?

senyuman membahagiakan baik yang memberi mahupun yang menerima. orang yang mudah tersenyum, sihat tubuh badan dan seterusnya membentuk karektor yang terpuji. itu jugalah antara khasiat minum susu kambing dan makan daging kambing. daging yang sihat kerana sifat kambing yang mudah tersenyum.

kalau ditanya mengapa anak-anak zaman kini walau bijak tetapi sombong dan degil, mungkin salah satu jawabannya adalah kerana banyak disogokkan dengan susu lembu. ehh.. minum susu lembu, kita bawa karektor lembu sebab dna lembu tidak terurai. jadi, tidak hairanlah anak-anak zaman sekarang tinggi IQnya tapi rendah ESQ. apa pepatah melayu kata tentang lembu? B—- macam lembu. masyaallah . nauzubillah.

nak diet? juga amalkan minum susu kambing dan makan daging kambing.

sukar merasa diri dikasihi? juga jawabannya pada susu kambing dan daging kambing. di bawah ini saya masukkan sedikit maklumat tentang kambing.

Kambing sering dikaitkan dengan penyakit darah tinggi. Tetapi hakikat sebenarnya banyak sungguh manfaat, khasiat dan kesan daripada kambing sama ada memakan dagingnya, minum susunya atau digembala sehingga ia digelar terapi kambing.

Salah satu bahan yang terdapat dalam darah yang menjadi punca kepada penyakit darah tinggi dan obesiti ialah kolestrol daripada sumber seperti berikut;

 1. Kolestrol daripada minyak tumbuhan seperti minyak sawit, minyak bunga matahari, minyak soya, minyak jagung dan sebagainya (kecuali minyak zaitun).
 2. Kolestrol daging lembu dan ayam.
 3. Kolestrol tepu daripada makanan laut (kecuali ikan) iaitu sotong, udang, ketam, kerang, siput.
 4. Kolestrol tepu daripada organ dalaman haiwan seperti hati, limpa, perut, usus, dan organ-organ lain seperti telinga, lidah, mata, dan sebagainya.
 5. Ikatan kolestrol yang terjadi daripada protein yang disaluti oleh kolestrol tumbuhan seperti keropok lekor, tauhu goreng, taugeh goreng, telur goreng (bahagian kuning telurnya) dan sebagainya.
 6. Ikatan kolestrol yang terjadi daripada protein yang disaluti oleh sodium (garam pengawit) seperti daging berger atau daging di restoran makanan segera.
 7. Ikatan kolestrol yang terjadi daripada protein yang disaluti Vitamin C seperti daging yang diperah limau atau mengambil herba chitosan (herba slimming) atau kuah laksa yang diperah limau atau amalan meminum jus oren setelah mengambil makanan tinggi protein.
 8. Ikatan kolestrol yang terjadi daripada protein yang disaluti karbon seperti ikan bakar, sate atau daging panggang.

Daging kambing tidak memiliki protein yang tinggi, oleh itu ia terkecuali daripada membentuk sebarang ikatan kolestrol akibat amalan pemakanan seperti yang dinyatakan di atas. lalu, ia sangat baik sebagai pengurai kolesterol.

Ikatan kolestrol tepu boleh dicegah sekiranya terdapat Omega 3 di dalam darah, tetapi Omega 3 tidak mampu mengurai kolestrol yang telah terbentuk. Hanya ikatan hidrogen dan karbon (kolestrol lembut) sahaja yang boleh menguraikan ikatan hidrogen dan karbon (kolestrol kasar). Oleh itu, kolestrol yang terbentuk dalam badan tidak boleh diurai dengan sebarang bahan melainkan ia hanya boleh diurai dengan kolestrol kambing sahaja. kerana hanya kambing yang mempunyai kolesterol tetapi kolesterolnya adalah kolesterol pengurai.

Vitamin C dan chitosan yang digunakan untuk menyelaputi protein akan mengakibatkan pembentukan kolestrol yang lebih bahaya sekiranya ia diserap oleh darah. Kandungan kolestrol tepu jenis ini sekiranya terdapat banyak dalam darah akan mengakibatkan masalah jantung. uraikanlah kolesterol  itu dengan kolesterol kambing.

Sodium (sejenis garam) yang digunakan untuk mengawit daging serta untuk menyedapkan rasa daging akan membentuk kolestrol tepu yang halus. Biasanya kaedah ini digunakan untuk membuat daging berger. Selain itu memakan makanan yang tinggi protein yang dicampurkan dengan perasa makanan seperti Mono Sodium Glitumat (MSG) juga akan membentuk kolestrol tepu yang sangat halus. Ia boleh dipam naik ke bahagian otak dan sekiranya tersekat, ia akan menyebabkan strok.

Pencegah Penyakit Darah Tinggi Dan Obesiti

Kolestrol kambing boleh menguraikan kolestrol dalam darah punca kepada penyakit darah tinggi. Kolestrol kambing yang menguraikan darah yang tercemar dengan kolestrol tepu akan menyebabkan isipadu darah meningkat. Pesakit darah tinggi yang mengambil daging kambing akan mengalami gejala penguraian akibat peningkatan isipadu darah seperti pening.

Walaupun daging kambing bertindak sebagai pengurai protein yang terbaik, tetapi pesakit darah tinggi yang tidak tahan dengan kesan pembongkaran penguraian ini dinasihatkan agar tidak mengambil daging kambing sebagai terapi. Tetapi bagi mereka yang tidak mengalami masalah tekanan darah tinggi dinasihatkan agar mengamalkan pemakanan daging kambing untuk mengelakkan penyakit darah tinggi.

Kolestrol yang gagal dicerna oleh hati akan disimpan dalam bentuk lemak di bawah permukaan kulit. Dalam jumlah yang banyak ia akan menyebabkan masalah obesiti (kegemukan). Pesakit obesiti yang mengambil daging kambing akan mengalami masalah tekanan darah yang tidak stabil dan turut mengalami pening kepala akibat kesan pembongkaran kolestrol tepu oleh kolestrol kambing. Selain itu, daging kambing akan membakar lemak yang berlebihan dalam badan. Kesan pembakaran lemak akan mengakibatkan gejala pembongkaran seperti panas badan, berpeluh dan telinga berdengung.

namun, apabila diteruskan terapi kambing ini sehingga menjadi resonan, kita bukan sahaja sembuh malah karektor menjadi positif kembali kesan pembongkaran asid urik dan angin dari darah dan tubuh.

Mencantikkan Kulit

Dalam daging kambing turut terdapat Vitamin C semulajadi yang tidak teroksida. Vitamin C tidak teroksida amat penting untuk pembinaan dan ketahanan sel kulit. Vitamin C yang tidak teroksida akan menyeimbangkan dan mengurangkan bebanan fungsi hempedu dan mencantikkan kulit.

Pengambilan protein tinggi yang berlebihan akan menyebabkan ia tersimpan di bahagian bawah kulit akan mudah teroksida dan bertindak balas dengan sel kulit untuk membentuk tenaga. Proses ini akan menyebabkan kulit kelihatan hangus dan gelap sekiranya berjemur di bawah sinaran matahari. Vitamin C daripada daging kambing akan memberi lebih ketahanan terhadap kulit daripada bertindak balas terhadap protein yang terkena cahaya matahari.

Mengamalkan memakan daging kambing adalah salah satu cara semula jadi untuk mendapatkan kulit yang putih dan cantik.

Meningkatkan Rasa Kasih Sayang Dan Kegembiraan

Sistem darah  berkaitan dengan kawasan Thalamus . Thalamus berfungsi menjaga kasih sayang. Sistem darah yang sihat dan kuat akan memastikan bahagian Thalamus juga kuat dan membantu mewujudkan perasaan kasih sayang.

Jantung yang menerima kolestrol daging kambing akan lebih lembut dan lancar pergerakannya. Jantung yang lembut akan mewujudkan perasaan yang gembira. Jantung yang lancar pergerakannya akan mudah tersentuh dan terpesona dengan sesuatu yang mengusik perasaannya. Oleh itu ia akan membahagiakan dan mewujudkan perasaan kecintaan.

Mereka yang mengamalkan memakan daging kambing dan minum susu kambing, akan merasa tenang dan gembira dan mudah merasa getaran kasih sayang. Sekiranya anda menghadapi masalah sukar merasai nikmat kasih sayang dan getaran kecintaan, silalah amalkan memakan daging kambing.

Sumber Penjanaan EQ (Emotional Quotient)

Selain kolestrol pengurai dan Vitamin C, kambing juga mempunyai mineral ringan yang amat baik untuk pembentukan sel hati, merangsang rembesan hormon daripada Kelenjar Pineal , Kelenjar Pitutary , Hati , Hempedu , Pankreas , Kelenjar Adrenal  serta hormon pembiakkan ovari dan testis.

Tindak balas logam ringan terhadap keseimbangan hormon dalam badan akan membantu meningkatkan tahap kematangan dan penghayatan seseorang. Mengamalkan memakan daging dan meminum susu kambing akan menjadikan pemikiran bertambah pantas, tajam dan tahap ingatan meningkat. Ketika itu penghayatan dan kematangan akan terbentuk dengan matap atau disebut emotional quotient EQ.

Sekiranya anda mahu anak-anak menjadi bijak insya Allah, amalkan memakan daging kambing atau meminum susu kambing.

Antibiotik Semulajadi

Semua haiwan mengeluarkan peluh yang berbau. Bau ini sebenarnya ialah hormon yang betindak sebagai antibiotik untuk mencegah penyakit. Daging kambing tidak rosak walaupun tidak disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilan hormon ini.

Mengamalkan memakan daging kambing dapat menguatkan antibiotik semula jadi tubuh. Mereka yang kerap memakan daging kambing akan terhindar daripada penyakit berjangkitan seperti demam dan selsema.

Pengembala kambing tidak akan berbau badannya terutama di bahagian ketiak jika kerap berada di kandang kambing. Mereka yang mengalami masalah ketiak hangit boleh merawat penyakit tersebut dengan mencuba mengembala kambing.

Pengaruh Karektor

Setiap makanan yang kita makan tidak kira sama ada daging atau tumbuhan akan mempengaruhi karektor kerana di dalam makanan yang bersifat organik tersebut turut terdapat DNA dan RNA yang bersenyawa dengan sel tubuh badan kita untuk memberikan sesuatu manfaat dengan cara memindahkan maklumat diri kepada pemakannya.

Makanan dalam bentuk sayuran akan mempengaruhi sifat enzim manakala makanan dalam bentuk daging akan mempengaruhi sifat karektor organ. Contohnya cendawan yang bersifat parasit, bertindak menyerap tenaga yang tidak baik daripada badan seperti tenaga kanser. Tetapi mengambilan cendawan yang berlebihan akan menyebabkan badan menjadi letih kerana kita kehilangan tenaga. Contoh haiwan pula, misalnya sotong suka mengkaji dan mencuba perkara baru. Di dalam laut sotong bersifat suka mencuba dan kekuatan ingin tahu yang tinggi walaupun memahami ia seuatu yang mudarat. Mereka yang mengamalkan memakan sotong dalam jumlah yang banyak akan bersifat kuat ingin mencuba sesuatu yang tidak pernah dilakukan walaupun mengetahui ia bahaya. Contoh percubaan bahaya sotong ialah gemar meneroka atau masuk ke tempat baru, suka memakan umpan candat secara beramai-ramai. Contoh ayam ialah haiwan ini terlalu kuat cemburu, mengamalkan memakan daging ayam dengan kerap akan menjadikan diri kuat cemburu yang melulu. Daging khinzir pula adalah sebaliknya iaitu tidak tahu rasa cemburu atau malu. Pesakit diabitis yang mengambil insulin (semua insulin berasal daripada insulin khinzir) sudah tidak ada rasa cemburu lagi, sedangkan ketika peringkat awal menghidap penyakit diabitis, tahap cemburunya amat melampau.

Karektor Kambing

Kambing mempunyai karektor seperti berikut;

1. Tegas.

2. Berpendirian.

3. Matang.

4. Berani kerana benar, berani menegakkan keadilan dan kebenaran.

5. Memahami arahan.

6. Gembira dan tahap kecintaan yang tinggi.

7. Tinggi EQ (emotional quotient).

8. Kadar instinct, intuisi, naluri dan gerak rasa yang tinggi.

9. Tersenyum.

Ketegasan kambing dapat dilihat dengan membuat percubaan menarik dan menolaknya. Contohnya kambing yang diikat lehernya dengan tali, apabila ditarik dia akan tegap dan mengundur untuk melawan tarikkan. Jika kita menolak badannya ke belakang, dia akan melawan dan seperti hendak mara ke hadapan. Jika kita berada di sisinya, cuba tolak ke tepi sebelah sana, dia akan rapat ke kita. Jika kita tarik ke arah kita, dia akan menjauhkan kita. Maksudnya apabila kambing berdiri, dia berdiri dengan tegap dan tegas.

Kambing hanya akan bergerak jika diberi arahan dengan ikhlas. Kita boleh arahkan kambing masuk atau keluar kandang, balik ke kandang, jangan makan pokok bunga atau tanaman orang lain, jangan merayau jauh-jauh dan sebagainya. Arahan perlulah berserta dengan hati yang ikhlas dan penuh kasih sayang, insya Allah memelihara kambing amatlah menyeronokkan.

Dakwaan yang menyatakan mengembala kambing menguji kesabaran atau mendidik supaya menjadi seorang yang penyabar rasanya kurang tepat. Kenyataan yang tepat ialah mengembala kambing akan meningkatkan rasa kecintaan, kegembiraan, kepuasan dan penghayatan yang tinggi di samping menjana EQ yang tinggi. Pengalaman sebenar hanya dapat dirasai jika kita mengembala kambing itu sendiri.

Rahsia Janggut Dan Senyuman

Semua kambing berjanggut dan sentiasa tersenyum. Janggut mempunayi banyak rahsia. Salah satunya ialah janggut menyimpan rahsia persahabatan. Bermaksud, mereka yang berjanggut mempunyai kesetiaan dalam persahabatan yang tulus dan ikhlas, bersatu dan bekerjasama dalam kumpulan serta tidak mengkhianati sahabat.

Senyuman ialah rahsia konduktor (dalam bentuk gelombang visual boleh lihat) yang akan mengalirkan kalam hati melalui rasa kasih sayang. Aliran rasa kasih sayang ini akan melancarkan pematuhan gerakan tenaga dalam falsafah Hukum Keseimbangan.

Senyuman ialah satu ciri facial therapy yang akan merawat pelbagai penyakit. Oleh itu, kambing ialah sejenis haiwan yang mempunyai tahap kesihatan yang tinggi dan boleh membekalkan daging yang bersih dan selamat daripada sebarang jenis jangkitan.

Rawatan Penyakit Darah Tinggi

Pesakit darah tinggi dinasihatkan agar tetap mengambil kambing dalam proses merawat penyakit darah tinggi sebegai ketahanan tubuh untuk mengelakkan penyakit ini berulang kembali.

minumlah susu kambing dan makan daging kambing untuk merawat diri dan membentuk peribadi terpuji.

369 Komen »

 1. Salam ukhuwah dan selamat sejahtera,

  Pertama kali membaca artikel dari laman ini bersama suami yang memperkenalkannnya terasa begitu asyik dan menyeronokkan. Ada kala kami ketawa gembira dengan catatan2 tertentu terutamanya yang berkaitan dengan kambing yang ditulis oleh Intan Rohaida dan ada kalanya terasa sentuhan dalam hati kerana terusik oleh ayat-ayat yang mengajak kepada mengingati tentang tanggungjawab dan peranan yang seharusnya dilaksanakan oleh kita sebagai ibu bapa yang mana dari posisi kita inilah akan lahir generasi yang bakal mencorak dan mewarnai dunia hari ini, esok dan akan datang. Memang berat tanggungjawab ini tetapi berat lagi azab yang menanti jika kita mengabaikannya. Allah telah mengingatkan hal ini kepada kita semua dalam surah at-tahrim yang bermaksud; “Wahai orang2 yg beriman peliharanya dirimu dan keluargamu dari azab api neraka yang bahan bakarnya daripada manusia dan batu”. Sanggupkah kita akhiri kesudahan hidup ini dengan berpindah ke alam barzah tanpa berpeluang membuat apa-apa pilihan selain syurga dan neraka? Syurga bagi yang menunaikan amanah Allah dan neraka bagi mereka yang mengingkarinya. Jika didunia ini apapun yang kita lalui hatta sebesar mana masalahnya atau sehebat mana deritanya, tidak akan kekal selamanya malah kita boleh lagi atau masih berpeluang untuk membuat pilihan melalui akal fikiran dan pengalaman hidup yang mengajar kita erti kedewasaan dan kematangan. Tapi di sana nanti boleh kah kita membuat pilihan jika Allah telah perintahkan kita ke neraka? Na’uzubillahi minzalik. Kemudian jika berada di sana bukan untuk sehari dua tetapi untuk selama-lamanya, kehidupan yang nisbah hariannya sehari bersamaaan seribu tahun. Astaghfirullah al’Aziim. Sama-samalah kita koreksi dan musabah diri. Tanya pada diri sendiri apakah bekalan yang sudah kita siapkan untuk balik ke kampong yang kekal abadi nanti. Jika ada harta yang diwakafkan, atau ilmu yang dimanfaatkan atau doa dari anak soleh yang pernah kita beri didikan dan pelajaran, Alhamdulillah!. Tetapi jika tiada apakah kita rasa selamat dari azab Allah kelak? Renung, fikir dan insafilah.. Selamat Bertaubat. …..Peringatan buat diri, keluarga dan umat.

  Komen oleh SITI — Jun 17, 2009 @ 7:15 am | Balas

 2. Salam, boleh dapasutkan produk berasaskan susu kambing dari kami.
  Sila lawat laman blog kami untuk senarai produk dan harga.
  Terima Kasih.
  p/s: Maaf kerana tumpang iklan.

  Komen oleh Mahfiz Hj. Jaffar — Jun 19, 2009 @ 3:23 am | Balas

 3. Bulan Julai 2009

  Seorang hamba Allah yang telah lumpuh selama 12 tahun kerana demam panas tiba-tiba boleh berdiri kerana meminum susu kambing (asbab/insya Allah)
  (khabarnya berlaku di Kelantan)

  Renung-renungkan lah….Allah hu akbar..

  Komen oleh abdullah — Ogos 19, 2009 @ 8:27 am | Balas

 4. August 2009…Rembau N.Sembilan

  Murid lembab tahun 3 yang tidak boleh membaca sepatah huruf pun, datang sekolah hanya bermain tiba-tiba boleh membaca sebuah buku setelah mengamalkan susu kambing,

  tahniah cikgu siti yang tidak mengenal jemu mendidik dan sentiasa mencari jalan untuk mendidik anak bangsa.

  Komen oleh abdullah — Ogos 19, 2009 @ 8:36 am | Balas

 5. assalammualaikum…
  sy ingin bertanya,,boleh kah susu kambing menambahkan kandungan darah dalam badan seseorang??selain daripada khasiat2 yang telah di nyatakan diatas?terima kasih kepada sesiapa yang menjawab pertanyaan saya.

  Komen oleh miss fatin — November 6, 2009 @ 3:18 pm | Balas

 6. salam ukhuwwah islamiah untuk semua…

  tahniah kepada tuan empunya blog atas pendedahan khasiat pemakanan yang telah dilupakan oleh sekalian orang Islam. Kalau dulu cukup susah nak dapatkan bekalan susu kambing, kini tidak lagi dengan wujudnya jaringan internet yang memudahkan sesiapa sahaja walau di mana jua kita berada pada bila2 masa pun. Untuk kemudahan para penggemar susu kambing dipersilakan layari di sini :>>> http://www.higoat.net/?ref=803 <<<

  Komen oleh az_zarqowie — Disember 9, 2009 @ 3:30 pm | Balas

 7. salam….susu kambing HIGOAT mmg power giler…resdung bleh baik, darah tinggi bleh distabilkan dan kulit mmg bleh cantik, halus dn gebussss….

  Komen oleh sheeda — Disember 16, 2009 @ 2:57 am | Balas

 8. kedua-dua isteri saya mewah batin.. susu kambing memang power… fuhh…… saya cuma amal 1. susu kambing 2. taugeh

  Komen oleh abd halim mohd amin — Januari 12, 2010 @ 8:18 am | Balas

 9. assalamualaikum, memang ramai takut makan daging kambing. alasan boleh sakit, terutama darah tinggi. Tetapi saya, tak peduli, makan sebanyaknya ketika kenduri, sebab free.cuma rasa tebal bibir mulut dan muka. cuma susu sukar dapat di sini (Kedah). saya memang duk cari dan nak amalkan.terimakasih kerana tulis cerita kambing yang daging dan susu baik untuk kesihatan badan. Ramai tak tau khasiat sebenar, depa tau tak makan, takut kena sakit…!Sekarang saya cuba nak buat krim muka susu kambing dan tulang kambing untuk tenaga batin, berminat hubungi saya, 017 4890224 atau SMS. Tkasih. maaf.

  Komen oleh bidan7 — Februari 22, 2010 @ 1:33 pm | Balas

 10. memang saya setuju sangat dengan apa yang dikatakan oleh penulis blog ni..susu kambing memang bayk khasiatnye..saya amalkanya disaat2 sy nak melahirkan anak ke 3 sy. Alhamdulillah anak saya terhindar drpd penyakit kuning. kini sy terus mengamalkanya dan sy dpt merasai kesanya pd kulit muka sy yg makin hari makin terasa gebu. kini saya tak segan2 lagi sebar2kan khasiat susu kambing ini kepada ahli keluarga, kawan2 mahupun org ramai. marilah sama2 kita mengamalkan minuman sunnah rasulullah ini. bagi sesiapa yang tingal di kelantan hubungilah saya untuk mendapatkan susu kambing higoat yang menakjubkan ini. sms @ tel 0148127194

  Komen oleh nik zalina — April 3, 2010 @ 10:05 pm | Balas

  • akak bg yang pior susu kambing@yg higoat tuee..?sb org tua ckp susu kambing yg belum diproses ni panas so x leh bg byk2 kat ank.tul ker?

   Komen oleh suzi — Ogos 19, 2010 @ 9:38 am | Balas

   • yer ada anak yang tak tahan .. kena check dulu..scan pun boleh

    Komen oleh intanrohaida — September 18, 2010 @ 9:18 am

 11. TAHNIAH & TERIMA KASIH MEMBERIKAN PENJELASAN YG BERNAS BERKENAAN KAMBING (SUSU & DAGING) KESELURUHANYYA…BAGI YANG INGIN MENDAPATKAN BEKALAN SUSU KAMBING…DINEGERI MELAKA/NS…KAMI BOLEH MEMBEKALKAN…HARGA JUALAN (SEBOTOL 300ML= RM6)..TETAPI JIKA BELI TERUS DARI KAMI HARGANYA ADALAH RM5 SEBOTOL…019-6556527(SHAM)

  Komen oleh Farosham — April 22, 2010 @ 8:19 pm | Balas

 12. banyak info dalam blog ni…jika sesiapa ingin membeli susu kambing segera (Higoat) sekitar wakaf che yeh hubungi saya di talian 013 997 2990.

  Komen oleh miyipuwa — Mei 12, 2010 @ 1:38 am | Balas

 13. Susu kambing sangat sesuai untuk ibu mengandung kerana ia kaya dengan protein, enzim-enzim dan Vitamin A yang penting untuk kesihatan. Pemakanan yang sihat bermula dari awal kehamilan dapat membantu proses tumbesaran bayi yang sihat, cergas dan pintar. Semasa mengandung, anda bukan sahaja perlu meningkatkan jumlah pemakanan anda, tetapi yang lebih penting ialah apa yang anda makan.

  Amalan meminum susu kambing dapat meningkatkan pengaliran susu badan. Apa yang menarik, selain menambahkan susu ibu, susu kambing juga boleh diberikan kepada bayi menggantikan susu lembu.

  Maaf jika komen ini agak panjang. Sekiranya anda berminat untuk mengetahui kelebihan-kelebihan lain susu kambing boleh layari

  http://www.khasiatsusukambing.com/index.php?ref=hidayah

  Terima kasih.

  Komen oleh nur — Mei 18, 2010 @ 4:08 pm | Balas

 14. Salam,

  Saya juga telah mengamalkan meminum susu kambing Higoat sejak 2 bulan lalu. Memang ada perubahan dari segi kesihatan dan susu kambing Higoat memang bagus…. Sesiapa berminat untuk medapatkan susu Higoat ini, boleh hubungi saya melalui email ybajuriah@yahoo.com. Cubalah dan rasakan sendiri perbezaan dan kebaikannya.

  Komen oleh Irdina — Mei 26, 2010 @ 9:20 am | Balas

 15. salam… saya berminat untuk mencuba produk susu kambing…
  soalan saya mampukah susu kambing menyihatkan rahim wanita
  yg sukar untuk hamil.

  Komen oleh ana — Mei 26, 2010 @ 12:13 pm | Balas

  • rasanya baik scan untuk tahu masalah . contact saya kalau mahu.

   Komen oleh intanrohaida — Mei 26, 2010 @ 12:29 pm | Balas

 16. terima kasih atas info anda

  Komen oleh Aima — Jun 11, 2010 @ 12:21 pm | Balas

 17. Salam… susu kambing memang terbukti baik untuk wanita mengandung dan juga bagi orang yang ingin memulihkan tenaga batin..sesiapa yang berminat membeli susu kambing hi goat sekitar johor baharu dan pasir gudang bolehlah menghubungi saya DIN di talian 013-9050624. penghantaran percuma
  tq blogger saya tumpang iklan..

  Komen oleh Deen — Jun 14, 2010 @ 4:02 pm | Balas

 18. bisakah susu kambing menyembuhkan ato mencegah penyakit jantung

  Komen oleh darmawati — Jun 19, 2010 @ 12:08 am | Balas

  • susu kambing mengandungi kolesterol pengurai yang membantu menguraikan kolesterol dalam organ hati,.. namun organ manusia berkait antara satu sama lain,..jadi insyaallah membantu

   Komen oleh intanrohaida — Jun 22, 2010 @ 11:05 am | Balas

 19. Salam . saya sekeluarga juga mengamalkan minum susu kambing HIGOAT .Alhamdullillah memang susu kambing Higoat baik dan tulen.Sakit-sakit sendi pun insya’Allah boleh hilang jika mengamalkan minum susu kambing higoat.

  Untuk sesiapa yang berminat nak minum susu kambing higoat , bolehlah menghubungi saya 0195082079 (kawasan Masjid Negeri, Pulau Pinang ).Stok susu kambing higoat dan tablet pun ada.

  Komen oleh aini — Jun 22, 2010 @ 10:37 am | Balas

 20. Puan Intan,

  Saya suka minum susu segar, tapi, tak tau kat mana nak dapatkan produk susu kambing segar yang bersih dan halal di sekitar Putrajaya.

  Selain itu, di mana selalunya puan beli daging kambing… jika boleh dikongsi.

  Terima kasih puan, kerana info yang sangat berguna ini.

  Komen oleh sayangliza8 — Julai 16, 2010 @ 4:08 pm | Balas

  • susu segar memang agak sukar. dagingpun. sy belipun yg import di pasaraya

   Komen oleh intanrohaida — Julai 19, 2010 @ 8:33 am | Balas

   • saya terjumpa web ni sewaktu ‘surf’ tentang khasiat susu kambing. alhamdulillah,saya dah mula mengamal susu kambing segar sekarang. sebelum ni saya memang tak poernah minum susu segar & alhamduliullah susu kambing saya boleh minum tanpa rasa sakit perut.

    saya menetap di cheras, dan saya dapatkan susu dari kedai muslim ‘fresh food & frozen’ yg setahu saya ada banyak rangkaian cawangannya di sekitar kl & selangor serta dari ladang pakcik suami saya di kerian perak(boleh cari di laman web keriangoatfarm.com)

    Komen oleh nurkamar — Julai 27, 2010 @ 10:24 pm

 21. Saya ingin nak bertanya bagaiman kalau orang yang ada mengidap penyakit darah tinggi,dan gout, adakah dia berkesan dan boleh diambil kerana memandangkan saya telah mengambilnya selama 4 hari kemudian kepala saya berat dan panas sentiasa berpeluh, dan saya takut lalu berhenti mengambilnya saya takut ada kesan, saya ingin minta nasihat apakah perlu saya meneruskannya.

  Komen oleh puziahahmad — Julai 27, 2010 @ 10:02 am | Balas

  • untuk puziah , boleh ambil tapi hanya dua sachet seminggu. dan boleh ambil menu daging kambing sebanyak 4 hidangan seminggu.. insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Julai 28, 2010 @ 2:20 pm | Balas

 22. salam ukhwah..
  Saya jadi tersenyum membaca artikel ini…kerana saya adalah penggemar kambing.Pada saya,kambing amat enak,dan saya jadi gelisah jika tak dapat mkn kambing dlm seminggu..kadang2,seminggu sampai 2 -3 kali kambing…

  terima kasih atas infonya..sekarang saya blh menepis komen2 negatif teman2 yang melarang saya memakan kambing.

  Komen oleh miza — September 14, 2010 @ 8:45 am | Balas

  • kambing adalah makanan alkali dan susunya juga elok cuma pada mereka yang terlalu tinggi keracunan darah perlu berhati hati memakannya.insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — September 18, 2010 @ 8:26 am | Balas

 23. Tak sangka begitu hebatnya susu kambing ni..

  Komen oleh amira — Oktober 3, 2010 @ 9:35 pm | Balas

 24. salam…sekarang ini setelah hampir sebulan anak sy yang berusia 4 tahun telah bertukar susu, dri susu lembu kepada susu kambing (hi-goat). apa yg membuat sy gembira dengan perubahannya, selera makannya bertambah dan tak sembelit. peluh pun dah tak bau masam. sebelum ni mmg dah byk kali cuba utk beri susu kambing tapi sebab susah nak dpt bekalan, so selalu terputus. bila terjumpa produk hi-goat ni sy terus mencuba hingga sekarang. dari segi kos pun lebih kurang sama sbb sblm ni anak sy guna susu sustagen. saya memang mengesyorkan anak2 kita diberi susu kambing. terima kasih dgn perkongsian artikel ini yg amat bermanfaat. lagi satu yg membuatkan sy memberi anak sy susu kambing adalah kerana ia salah satu makanan Nabi S.A.W. makanan sunnah adalah terbaik untuk dipraktikkan oleh semua umatnya.

  Komen oleh wazia — November 18, 2010 @ 4:10 pm | Balas

  • anak sesuai minum susu kambing tapi sesachet sahaja sehari. yang selebihnya boleh minum sustagen. ini adalah hasil scan tenaga tubuh anak dengan susu kambing dan sustagen. insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — November 21, 2010 @ 7:21 pm | Balas

 25. sy sorg guru , tapi suami sy sorg prtnk kambing , sy selalu minum susu kmbg yang d perah oleh suami , sy blh dpt ank selepas 11 thn x mengandung , gastrik sy dah hilang ,resdung pun dah kurang , memang betul la susu kmbg ni blh merawat pelbagai pnykt , susu kambing suami sy asli x ada campuran air walau setitik , Allah yg saksi .. و الله على ما اقول شهيد ALLAH YANG SAKSI ATAS KATA KATA KU .

  sesiapa ingin dptkn susu kmbng dari suami sy sila hubungi No. hp NIK ADLI B. NIK ABD AZIZ
  012-9687107
  No. hp SLES MONIRA
  019-9914108

  ALAMAT : D/A HJ NIK ABD AZIZ NIK MAT
  KG PULAU MELAKA
  16150
  KB , KELANTAN .

  Komen oleh sles monira — November 25, 2010 @ 4:02 pm | Balas

  • kalau area sepang klia mcm mana nak dptkan tu ekk…

   Komen oleh nazih — Februari 1, 2011 @ 12:41 pm | Balas

 26. sekitar johor kat ner ek nak dpt bekalan?

  Komen oleh ahmad — Disember 24, 2010 @ 4:16 pm | Balas

 27. seorang yang mengalami gerd sebaik2nya minum susu kambing berapa sachet sehari?? adakah ianya juga akan menambah darah?? tkasih

  Komen oleh ramona — Januari 18, 2011 @ 7:14 am | Balas

 28. bagi pendapat sy..orang yang mengalami gerd buleh lah mengamalkan 3 kali sehari,pagi,tengahari,malam,ketika perut kosong,insyallah selesai masalah itu,terima kasih :)

  Komen oleh miyipuwa — Januari 19, 2011 @ 1:45 pm | Balas

 29. emm..ramona.. toksid tubuh tinggi, 90%. kolesterol juga tinggi..90%. susu kambing ini insyaallah membantu,..
  se sachet sehari pun dah mencukupi.. insyaallah menambah darah dalam erti kata.. susu kambing ini menghurai kolesterol tepu lalu darah yang bergumpal dileraikan.. jadi .. ia menambah darah dalam erti kata ia meningkatkan kapasiti darah .. merungkaikan darah yang bergumpal itu..

  susu kambing bersifat alkali manakala gerd adalah asidik.. namun, elakkan stress dengan menjaga pemakanan.. salur darah ramona tidak lancar dan terblok.. dengan kolesterol, lemak dan toksin.. terutama di bahagian kepala, tengkok dan jantung.

  stress membuatkan gerd makin teruk.. organ yang menjaga stress adalah medulla oblongata yang terletak di bahagian tengkok dna pankreas yang merembeskan glukogen lemah,..maka asid urik tubuh tidak dicerna.

  Komen oleh intan — Januari 19, 2011 @ 2:32 pm | Balas

 30. assalamualaikum…

  saya nak tanya,saya ni belum lagi mula minum susu kambing tp.dlm hati dh lm nk minum…baru2 ni saya ada wt pemeriksaan kesihatan yg.ringkas sbb saya nk gn makanan yg berasaskan madu,habatu sawda’ dan zafaran.jd.selepas pemeriksaan saya mempunyai kolestrol tinggi tp.belum sampai ke tahap darah tinggi.brain tissue blood supply pn rendah,(mudah lupa),liver fat content lebih ckit dr.range nya.saya kurang vit.C,A& zink.saya belum ada cahaya mata.persoalan saya bolehkah saya mengamalkan minum susu kambing bersama makanan yg berasaskan madu,habatu sawda’&zafaran.dgn.masalah saya itu.bolehkah saya mengambil buah2an utk.mendapatkan vit2 tersebut.buah2an merupakan asid jd.adakah susu kambing yg.beralkali ni boleh diminum bersama dlm sehari.&cara aturan meminumnya…
  Harap dapat jawapan yg.tepat dgn pertanyaan saya yg.pnjg ni…tima kasih saya ucapkan…

  Komen oleh zaidah — Januari 24, 2011 @ 8:31 am | Balas

  • Kalau mahu minum susu kambing dgn pemakanan tadi jarakkan 2_3 jam. insyaallah boleh.

   Komen oleh intanrohaida — Januari 25, 2011 @ 9:24 am | Balas

  • Zaidah. Psl bby mslh awak adalah Pada rahim n tiup falopian. Awak jg ada mslh gangguan sihir n saka yg duduk d bhgn kepala.dada.perut n kaki. Buah pula memamg byk vit tapi buah yg msk d pokok , petik n terus d mkn sebab vit cepat teroksida

   Komen oleh intanrohaida — Januari 25, 2011 @ 9:37 am | Balas

 31. salam,
  minta maaf nk tnya pasal masalah saya.betulkah saya ada masalah pd rahim n tiup falopian??/setahu saya sebelum saya ambil madu tu saya ader wat pemeriksaan yg saya gtau tp.result yg saya terima x da masalah apa2 pada rahim.normal dan boleh dpt zuriat.sebelum ni pn saya dh wat scan dan resultnya rahim saya sihat…lagi satu mcmana awk boleh tau saya mempunyai masalah gangguan sihir n saka di kpala,dada,perut, n kaki.setahu saya,saya tak tahu menahu apa2 pasal tu semua.alhamdulillah setakat sekarang saya tak ada masalah malas solat dan baca Al-Quran..klu kita mempunyai masalah mcm tu kita x dapat melakukan amalan solat kita dgn baik kan…mungkin saya tidak tahu dgn lebih lanjut berkaitan dgn.masalah tersebut boleh gtau dgn lebih lanjut.dan apa yg patut saya lakukan…mohon dapat jawpn.

  Komen oleh zaidah — Januari 27, 2011 @ 12:35 am | Balas

 32. assalamualaikum
  minta maaf sy menyampuk tp sy biasa terlibat dgn mrk yg payah dpt ank.kebiasaannya sukapg pd bidan.maaf sy x kt x berkesan tp elok jika kita pg pada yg pakar.byksebab knp kita belum dpt zuriat,utamanya blum rezeki….hehehe.ada yg pasal berat bdn over,pasal telur yg kecil,masa bersama dll.sy pernah pegang perut kwn sy yg dh 5 thun kawen tp belum dpt zuriat.ad sdkit gangguan..sila tanya diri pernhkah anda trs skt terutama bila bersama,ad x rs mengantuk???jk ya sila berusaha secara kerohanian.jika x, try amalkan petua ini-amik susu kambing segelas + kurma 7 biji yang dibuang bj=blender.amlkan waktu pg.stp pg minta amalkan kurma 7 biji.Higoat ader keluarkan produk susu+kurma n madu=jika malas buat sndiri=0105768366(sempat lg bisnes).ohye tntg kwn sy 2 sy cuma mintak dier yakin bahawa tiada Tuhan selain Allah dan keyakinan tetap pada Dia=alhamdulillah dier buat apa yg sy kt=dh ngandung pun wait time jer…Alhamdulillah(pada Dia kita bermohon.minta puan bersabar n jgn cuba try2 ngan benda2 kurafat.ingat kita inginkan zuriat yg soleh jd kita mesti jd solehah terlebih dahulu.

  Komen oleh siti — Januari 30, 2011 @ 10:33 pm | Balas

  • assalamualaikum..nk tny..amalkan minum susu kambing dgn kurma yg di blender tu, nk amalkan selama brp hari?? dan selepas minum susu yg diblender dgn kurma td perlu mkn kurma 7 biji pule ye?

   Komen oleh zaara — Februari 22, 2011 @ 10:56 pm | Balas

   • untuk tubuh zara, boleh minum susu kambing dgn kurma blender selama 8 hari.. kurma tak apa dimakan lagi.

    Komen oleh intanrohaida — Mac 4, 2011 @ 6:23 pm

  • saya ada baca petua dari 1 rancangan tanya ustaz, petua untk yg sukar hamil. diminta mengamalkan :

   1. Ambil 4 biji buah kurma…suami genggam 2 biji, isteri genggam 2 biji
   2. Kemudian,buang biji kurma tu
   3. Blend @ kisarkan kurma tadi bersama dengan susu kambing
   4. Minum air campuran kurma dan susu kambing tersebut sorang segelas.
   5. Amalkan sekali sahaja dalam seumur hidup.
   6. Kemudian, amalkan minum susu kambing setiap hari waktu pagi.

   so saya ada kemusykilan..yg mana patut di amalkan??yg ini, atau kenyataan diatas iaitu selepas minum campuran kurma+susu kambing sekali seumur hidup dan diamalkan mkn kurma sahaja pd setiap hari seterusnya??? atau, campuran kurma+ susu kambing boleh diamalkan setiap hari?? tolong saya untuk dapatkan jawapan…kerana saya juga masih x mempunyai zuriat hampir 4 tahun berkahwin.

   Komen oleh siti melissa mohamad — Februari 17, 2012 @ 4:35 am | Balas

   • zuriat adalah hak ALLAH, diberi kepada kita sebagai rezeki. namun, proses untuk memilikinya , jika kekuatan rezeki itu ada, inysaallah , tak boleh ada halangan. jika wujud halangan , maka halangan itu perlu dihancurkan terlebih dahulu. halangan boleh wujud dalam dua keadaan, pertama; kerana gangguan makhluk yang duduk dalam badan kita terutama jika duduk di bahagian perut ke kaki. keduanya kesan gangguan itu ia telah melemahkan sistem pembiakan kita. minuman dan makanan yang dimakan , biasanya tidak memberi kesan jika halangan untuk memperolehi zuriat itu tinggi. perlu dihancurkan kekuatan gangguan itu dan rawat kembali sistem pembiakan , barulah boleh ikhtiar dengan pemakanan. kerana itu ramai pasangan yang berjumpa dengan saya untuk meminta nasihat, membuat rawatan terlebih dahulu. insyaallah. setelah rawatan dibuat, jika memang rezeki mereka memiliki anak itu, ada dalam perancangan ALLAH, insyaallah , zuriat akan ada. boleh col saya untuk tahu wujud atau tidak halangan dan jika bersetuju , boleh rawat terus, insyaallah. kekuatan rawatan adalah dari ALLAH, kita adalah darul asbab. kena ikhtiar dan usaha selagi hayat dikandung badan, insyaallah.

    Komen oleh intanrohaida — Februari 17, 2012 @ 8:02 am

 33. salam,
  susu kambing mmg byk khasiat yang kita tak sedar. Sebelum ni sy kemungkinan ada gaot psl selalu sakit kat sendi kaki, seminggu sy amalkan HIGoat, alhamdulillah mmg berkesan. Mula2 mmg ada kesan sampingan, kita akan rasa tmbh sakit, tp teruskan, 2, 3 hr selepas tu akan hilang dgn sendiri. Skrg sy jd kan minuman harian 2 kali sehari. Sedap dan berkhasiat, badan pun tambah segar dan sihat.
  Sy dah jd pengedar HIGOAT di kaw. Klang dan Shah Alam. Boleh hubungi jika ada pertanyaan. 014-7161180

  Komen oleh niza — Februari 14, 2011 @ 3:51 pm | Balas

  • assalamualaikum..higoat ade produk susu kambing+kurma+madu x? kalo ande nk order..(sy di petaling jaya)

   Komen oleh zaara — Februari 22, 2011 @ 11:03 pm | Balas

 34. Salam, masa tak hamil saya minum 1 sachet dan makan EPO. bila da hamil saya minum 1 sachet, ekzema saya naik balik. Bila saya minum 2-3 sachet sehari, baru reda sikit, alhamdulillah. Anak saya berumur 2 tahun setengah, minum 2-3 sachet sehari. Masalah nya saya geraaaaaaaaaam ada org ckp, susu kambing ni ‘panas’ macam daging kambing. Bahaya pd unborn baby dan xsesuai utk anak kecil (preschooler saya). Betul ke susu kambing panas mcm daging kambing? Please help!

  Komen oleh Ummimuss — Mac 4, 2011 @ 5:41 pm | Balas

  • boleh minum tapi cukup se sachet sehari untuk awak. ya panas kerana dia membakar lebihan lemak dalam badan, jadi tenaga dibebaskan. badan akan rasa panas

   Komen oleh intanrohaida — Mac 4, 2011 @ 6:11 pm | Balas

 35. Dapatkan susu kambing HiGoat. Mudah, Cepat, Segera tanpa ada bau hamis kambing, gula dan pengawet.

  Komen oleh HRGroup2u.net Admin — Mac 18, 2011 @ 3:34 pm | Balas

 36. ssgt bagus blog ni.. suka info psl susu kambing. sesiapa yg berminat susu HIGOAT bleh hubungi saya yer. Area Nibong Tebal, Bandar Baharu dan Parit Buntar. 0124694665.
  tqvm puan blog bg laluan (^_^)

  Komen oleh dinasya — April 1, 2011 @ 11:52 am | Balas

 37. Bagus blog ni. InsyaAllah, saya akan cuba produk HiGoat. Thanks for the info.

  Komen oleh Suryati Ahmad — April 5, 2011 @ 12:58 pm | Balas

 38. keburukakn susu kambing….?kalau di minum selalu

  Komen oleh shah — April 5, 2011 @ 6:40 pm | Balas

 39. susu kambing is better,,actually my adorable daughter try Karihome product n my niece try HIGOAT,,mmg nmpk beza..cerdik + genius!!!

  Komen oleh alyssa — April 15, 2011 @ 9:21 pm | Balas

 40. perempuan mengandung boleh x minumn susu kambing?? TQ

  Komen oleh sha — April 26, 2011 @ 4:42 pm | Balas

  • boleh sgt2…mmg disarankan sgt minum susu kambing untuk perempuan mengandung,u leh try susu kambing dha terbaru n terhangat di pasaran skng…sgt2 best rasa dia…leh baca kt blog ni yer…http://susukambingdha.blogspot.com

   Komen oleh azlina — Oktober 31, 2011 @ 5:38 pm | Balas

   • kekuatan dan keupayaan tubuh seseorang berbeza antara satu sama lain, maka ini akan membawa perbezaan kepada kebolehan untuk konsum sesuatu pemakanan. ada beberapa makanan sahaja yang boleh dimakan tanpa had antaranya kurma . lebih baik mengetahui kekuatan tubuh untuk memastikan kemampuan untuk menghadamkan sesuatu jenis pemakanan.

    Komen oleh intanrohaida — November 2, 2011 @ 9:55 am

 41. salam…apabila saya minum susu kambing, saya mencampurkannya dengan habbatus sawda’ bolehkah?

  Komen oleh halida — Mei 9, 2011 @ 8:10 pm | Balas

 42. boleh insyaallah tetapi untuk halida, hanya 3 sachet seminggu sahaja sesuai tak boleh lebih.

  Komen oleh intanrohaida — Mei 10, 2011 @ 7:13 am | Balas

 43. Salam. Saya baru saja jatuh terduduk dalam lebih kurang 2minggu. Setelah discan tulang tongkeng saya patah. Saya baru mencuba buat pertama kali minum susu higoat 2 kali sehari. Memadai ke? Saya juga mengalami gangguan haid mulai dari tahun lepas. Sekarang sudah 6 bulan saya lewat haid. Adakah ini tanda menopause dan bolehkah haid saya kembali normal dgn susu higoat selain saya mengamalkan EPO. Harap mendapat penjelasan selain terima kasih kerana info yg menarik mengenai susu kambing.

  Komen oleh RieNie — Jun 12, 2011 @ 10:15 pm | Balas

  • rienie. masalah awak , 8 sistem badan yangf lemah. susu hgoat bawa 40% jer kebaikan pada awak, insyaallah. boleh col saya untuk details.

   Komen oleh intanrohaida — Jun 14, 2011 @ 6:17 pm | Balas

 44. salam..saya nurzahara bt azmi..saya x pasti apakah masalah kesihatan saya,selalu lemah dan x bermaya..x pasti kurang darah,masalah jantung atau y lain2..juga ada masalah alahan resdung..selepas saya baca artikal ni sya btambh sedar tentang kebaikan susu kambing..berapa sachet y sesuai utk sya ambil..? dan saya pernah dua atau tiga kali sakit kepala bila mkn daging kambing..harap ada hamba allah y sudi menerangkan dan membantu masalah saya..saya juga kerap pitam dari waktu saya sekolah rendah..bantulah saya supaya boleh merasakan nikmat kesihatan itu semula..sekian..

  Komen oleh Nurzahara Azmi — Jun 14, 2011 @ 5:56 pm | Balas

  • kalau nurzahara ambil kambing, mudarat dan manfaat sama banyak 50%. masalah awak berpunca daripada darah yang tercemar 90%. ada gangguan makhluk juga. boleh col saya, insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Jun 14, 2011 @ 6:15 pm | Balas

   • akak..saya nak number akak..tak pun tolong msj saya,saya akan hubungi akak kembali..014-5007113 nurzahara azmi..

    Komen oleh Nurzahara Azmi — Jun 17, 2011 @ 2:09 pm

   • minta no tel intan rohaida

    Komen oleh ayu75 — Mei 17, 2012 @ 11:56 am

   • hp: 0136215110

    Komen oleh intanrohaida — Mei 17, 2012 @ 12:06 pm

 45. Assalam. Saya mmpunyai anak lelaki brumur setahun 2 bln. Beliau kerap demam bserta selsema dan batuk. Semasa brumur 8 bln, anak mgalami cirit birit..lalu saya tukar susu. Skarang pd usia setahun 2 bln anak skali lg mgalami cirit birit. Saya telah tukar kepada susu lain dn pergi ke klinik 2 hari lps dan diberi ubat batuk, selsema, kembung perut, tahan cirit dan demam..sehingga hari ni anak masih lg cirit cuma dah kurang sedikit tp ada kluar bintik2 kecil brisi air. Saya ingin tahu blh kah saya beri susu Higoat ni utk diminum. Adakah anak xsesuai minum susu formula dn perlu btukar susu berasas soya? Harap penjelasan puan dapat mbantu. Terima kasih.

  Komen oleh Eiza — Jun 15, 2011 @ 3:43 pm | Balas

  • masdalah anak kerana banyak sistem tubuh nya lemah, (6 sistem lemah daripada 10 sistem) antaranya 1.penghadaman (kekuatan hanya 20%). 2.pengkumuhan (tiada kekuatan) . 3, pengaliran darah . kekuatan usus dan perutnya juga lemah. kalau nak diberi hgoat, hanya 1 sachet sahaja seminggu. susu anak perlu halal, baru anak tak bermasalah, susu anak yang sesuai untuk anak eiza , yg sy scan, dumex, halal dan 80% sesuai untuk anak , lactogen , halal dan 60% sesuai untuk dia. insyaallah. susu soya tidak sesuai untuk ramai budak kerana dia susu berprotin tinggi , nanati anak yang memang dah sedia lemah sistem penghadamannya akan bertambah lemah. boleh huibungi saya untuk rawatan.

   Komen oleh intanrohaida — Jun 17, 2011 @ 9:23 am | Balas

   • Assalam. Bagaimana cara untuk saya hubungi puan.

    Komen oleh Eiza — Jun 17, 2011 @ 5:06 pm

 46. salam,jika perlukan higoat di kulim atau sekitarnya atau secara pos,silalah sms saya ya….sister idah atau mr.azam.0194021234 atau 0194010307.

  Komen oleh ummuhurairahmadinahah — Julai 8, 2011 @ 8:52 pm | Balas

 47. hmm.. bgs untuk mcm2 penyakit susu kambing ni kan.. org ckp untuk cntik kan kulit pun bgs jgk. btl ke? mcm kulit sy mudah naik jerawat, parut jerawat n da mula naik jeragat.. any advice? kalo minum higoat boleh tak?? hrp ada yg sudi jwb yea.. teringin nk ada kulit yg bersih dan licin =(

  Komen oleh amy — Julai 11, 2011 @ 3:52 pm | Balas

  • awak boleh minum susu kambing. kesesuaian 70%. seminggu 4 sachet. awak ada masalah kulit kerana hempedu lemah. ada saka dari sebelah ibu yang dudukdi bahagian perut ke kaki. boleh hubungi sy untuk rawatan. insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Julai 15, 2011 @ 10:34 am | Balas

 48. Saya baru membeli susu Higoat dan anak saya yang berumur 7 tahun sangat gemar minum susu Higoat ini. Adakah susu ini baik untuknya jika pengambilannya dalam sehari sehingga 4 paket. Suami saya yang mengambil susu ini pada sebelah pagi akan mengalami sakit perut dan membuang air besar meskipun telah membuang sebelum itu. Adakah ianya baik untuknya.

  Komen oleh junainah — Julai 13, 2011 @ 12:37 pm | Balas

  • kesesuaian anak 7 tahun itu hanya 10%. maknanya tak sesuai. dia tak mampu nak terima. kesesuaian suami 30%, maknanya suami juga tak sesuai. wallahualam

   Komen oleh intanrohaida — Julai 15, 2011 @ 10:29 am | Balas

  • anak dan suami tak sesuai . kedua mereka hanya 10% dan 30% sahaja boleh terima. maknanya badan tak mampu.

   Komen oleh intanrohaida — Julai 15, 2011 @ 10:30 am | Balas

 49. Kenapa susu Higoat ini tak sesuai untuk anak 7 tahun bukankah ianya elok untuk pertumbuhan otak yang cerdas. Permasalahan suami itu hanya bila pengambilan susu pada sebelah pagi sedangkan pengambilan pada sebelah malam tiada masalah pada perut.

  Komen oleh junainah — Julai 19, 2011 @ 4:02 pm | Balas

  • setiap orang punyai kapasiti yang berbeza. kekuatan tubuh juga berbeza. tubuh anak awak, hanya 10% sahaja mampu terima susu itu. suami pula hanya 20%. wallahu alam. ini adalah diagnosis scan saya, tak ada paksaan untuk menerimanya

   Komen oleh intanrohaida — Julai 19, 2011 @ 7:36 pm | Balas

 50. assalamualaikum..sy mengidap ekzema,bolehkah higoat ini membantu.

  Komen oleh yati — Julai 25, 2011 @ 3:12 pm | Balas

  • kekuatan higoat ni membantu ekzema awak hanya 20%. rawat dulu gangguan baru insyaallah dapat merawat ekzema awak

   Komen oleh intanrohaida — Julai 25, 2011 @ 6:02 pm | Balas

   • Apa maksud akak…gangguan apa tu?

    Komen oleh yati — Julai 26, 2011 @ 10:35 am

   • yati ada saka dan tumpangan sihir

    Komen oleh intanrohaida — Julai 28, 2011 @ 4:21 pm

 51. Apakah susu kambing ini boleh merawat mata yang rabun. Sejak akhir2 ini mata saya pedih dan berair. Kadang2 kelabu je…kadang2 ok…Saya dah minum susu ni 3 kotak. Tapi bukan setiap hari sebab asyik terlupa je nak minum. Memang hari2 saya kena mengadap komputer.

  Terima kasih.

  Komen oleh Norizan — Julai 25, 2011 @ 5:06 pm | Balas

  • rabun mata awak ada kaitan atau berpunca dari masalah hati yang tak berfungsi atau lemah fungsinya. rawat dulu saka yang duduk di bahagian perut ke kaki.

   Komen oleh intanrohaida — Julai 25, 2011 @ 6:07 pm | Balas

 52. saya mengidap psiarosis.Setelah mengamalkan HGoat ia semakin banyak.Adakah saya perlu teruskan dengan HGoat?

  Komen oleh noraini — Julai 27, 2011 @ 10:48 pm | Balas

  • masalah ini datang dari darah yang tercemar. higoat sepatutnya membantu tapi kesesuaian tubuh awak dengan higoat 60%.tapi tidak pula membawa mudarat. masalah sebenar terletak pada semua sistem tubuh yang bermasalah. sellaunya masalah gatal kulit memnag berpunca dari darah . dan darah ini selalunya berkait dengan gangguan kerana memang laluan syaitan, iblis dan jin dalam tubuh kita adalah melalui darah. sekarang kekuatan darah awak tinggi kekuatan gangguan. boleh hubungi saya untuk rawatan lanjut, insyallah

   Komen oleh intanrohaida — Julai 28, 2011 @ 11:11 am | Balas

 53. akak..saya nak number akak..tak pun tolong msj saya,saya akan hubungi akak kembali..014-8283033 .

  Komen oleh noraini — Julai 28, 2011 @ 11:27 pm | Balas

  • 0136215110

   Komen oleh intanrohaida — Julai 29, 2011 @ 8:47 am | Balas

 54. salam. suami saya mengalami masalah schezofrenia dan kurang keinginan bersama. adakah higoat boleh membantu, dan caranya . Tk

  Komen oleh rose — Julai 31, 2011 @ 2:07 am | Balas

  • 30%, kena rawat masalah core.

   Komen oleh intanrohaida — Ogos 1, 2011 @ 3:57 pm | Balas

 55. salam..saya nk brtanya bagi pihak ayah sy. Dia mngalami mslh penyakit kulit yg sgt2 kronik + ade penyakit diabetes..mcm2 ubat dh try n duit pn byk dh kuar tp pnyakit still xok. Bile blik kg, tgk keadaan die, sayu hati sy..1 bdn penuh dgn bintik2 merah..smpai kulit kepala pn..paling sedih bile die pernah ckp..’mgkin die xkan sembuh dan penyakit tu die akan bawa smpai mati’..kwn2..pls tlg rekemen pape produk, selagi sy masih mampu sy akan tlg dptkan rawatan tuk ayah sy…thanks.

  Komen oleh maz — Ogos 3, 2011 @ 12:37 am | Balas

  • saya ada ramai pesakit macam ayah maz , insyaallah boleh dirawat. jangan putus asa dengan allah, janjiNya semua penyakit pasti ada ubatnya kecuali maut. insyaallah. rawat dulu gangguan. iblis , syaitan dan jin ni memang kerjanya mengganggu anak adam, itu janji mereka dengan allah, sebagaimana nabi ayub yang disihir oleh iblis, sebegitulah kita umat muhamad, cucu adam nih.. semua penyakit masalah core nya adalah gangguan. memang tiada dalam perubatan dr hospital kerana mereka saintifik sedang alam allah ini tak semua science explainable. sedang yang tak nampak ni, wujud…rawat gangguan baru ambil ubatan, baru boleh selesai masalah, merawat tanpa buang gangguan dalam jasad, kalau baikpun sekejap je lepas tu masalah kembali berulang.

   ayah maz ada sihir perkahwinan yang dah cukup lama bertapak dlaam jasad sehingga merosakkan banyak sistem tubuh dan akhirnya imuniti jatuh sehingga penyakit kronik keluar. sihir duduk di bahagian perut ke kaki. ada saka dari keturunan sebelah ayah dia. juga duduk di perut ke kaki. banyak organ perut yang sangat lemah. hempedu, buah pinggang, perit,, usus dll. inysallah boleh rawat. kalau mahu rawat dengan saya, boleh hubungi saya, insyallah

   Komen oleh intanrohaida — Ogos 3, 2011 @ 5:04 am | Balas

 56. Kak intan..ayah maz kat kg,kelantan..akak duk mana?camne nk berubat tu?nk kene bawak die sekali ker?tp parents maz pernah kene buatan org..mklum ler zaman skang,kalu dengki sikit guna bnda2 halus..nnt maz kol akak.akak available bile tuk maz kol?

  Komen oleh maz — Ogos 3, 2011 @ 10:31 pm | Balas

  • boleh buat rawatan jarak jauh.tak perlu bawa ayah, insyaallah. col la, biasanya pagi free, insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Ogos 4, 2011 @ 8:21 am | Balas

 57. akak..sori,bru leh reply..bz ngan keje sikit. Ok, maz akn kol sabtu@ ahad pg la..:-)
  lg 1 maz nk tnyer..bdn maz byk angin..mcm2 ubat gak dh mkn, tp kurang brkesan.skang makin menjadi2 smpai sakit n lenguh badan2..bile akak ckp ayah maz ade sihir tu, maz plak camne…

  Komen oleh maz — Ogos 5, 2011 @ 11:00 pm | Balas

 58. Salam…saya baru berjinak2 minum susu kambing ni….rupa2nya banyak khasiatnya..kenapa ya kita kurang diberi pendedahan kebaikan susu kambing…

  Komen oleh salina — Ogos 7, 2011 @ 10:59 am | Balas

 59. Salam..saya ingin bertanya..sy masih belum dikurniakan cahaya mata walaupun baru berkahwin 6 bulan lebih tp teringin sgt nak cahaya mata…boleh ke saya minum Higoat dan pada masa yang sama saya minum produk lain (Biodex) untuk mendapatkan zuriat?

  Komen oleh illa — Ogos 12, 2011 @ 10:15 pm | Balas

  • waalaikum salam ila, produk hgoat membantu ila untuk dapat zuriat adalah 20%, manakala mengikut ilmu saya, produk biodex ada unsur haram sebanyak 50% (wallahu alam). masalah sebenar ila adalah kekuatan rahim lemah (kekuatan rahim hanya 40%). manakala sperma suami juga kurang 50%. berpunca dari masalah gangguan sihir perkahwinan yang duduk di bahagian perut ke kaki pada dua-dua , suami isteri. insyaallah jika memang ada rezeki ada zuriat dari allah, kena clearkan sihir dulu. ila juga ada saka dari dada ke kaki. clearkan semua gangguan dalam diri suami dan isteri, rawat jasad. naikkan kekuatan rahim dan sperma suami serta naikkan kekuatan rezeki zuriat, insyaallah,

   Komen oleh intanrohaida — Ogos 17, 2011 @ 1:10 pm | Balas

   • Saka perkahwinan? ada org yang dengki ke kak?Bagaimana nak buang saka tu? sejak 2 bulan lepas sy mmg ada sakit dada sbb batuk yg berpanjangan.

    Komen oleh illa — Ogos 17, 2011 @ 2:19 pm

   • sihir perkahwinan. dan ada saka dari keturunan sebelah bapa. suami ada saka dari sebelah ibu selain sihir perkahwinan . niat buruk orang tinggi tapi itu kita serahkan kepada Allah sahaja, tugas kita rawat. boleh buang sihir dan saka suami isteri , insyaallah. syarat dan cara boleh hubungi saya, insyaallah.

    Komen oleh intanrohaida — Ogos 17, 2011 @ 2:24 pm

 60. Macam mana nak hubungi akak?

  Komen oleh illa — Ogos 17, 2011 @ 2:35 pm | Balas

  • col 013 6215110

   Komen oleh intanrohaida — Ogos 17, 2011 @ 10:31 pm | Balas

 61. salam..sy mengandung skrg nk msk 5bln setelah 6tahun berkahwin..sy mengmbil produk biodex n alhamdulillah doa n usha dimkbulkn Allah. tp bla bc komen diatas riau plk dikatakn produk biodex dikhuatiri xhalal 50%… apa ada effect x pd sy n bby??… sy jg selalu merasa angin satu bdn n kdg2 susah nk bernafas sehingga rs mcm nk pitam..dr ckp sy gastrik,bg ubat n sy mkn xde kesan pun..adakah susu kmbing boleh mgatasi mslh sy?? mohon jawapan…

  Komen oleh siti khairunnisa' bt ab. khalik — September 21, 2011 @ 11:38 pm | Balas

  • ahlan wa sahlan ke blog hati wanita. komentar saya dalam blog ini dalam respon untuk masalah pelawat yang memberi komen adalah berdasarkan sedikit ilmu yang Allah beri dan saya amat berharap ia dapat membantu mereka yang memerlukan, namun segalanya dari Allah. saya hanya hamba yang seba jahil. yang saya respon adalah sekadar itu, ‘respon saya’.

   dan berkenaan masalah siti, respon saya adalah , insyaallah tiada efek pada awak dan anak. what is done is done cumanya jangan ambil lagi kerana pemakanan yang haram jika kita ambil tanpa pengetahuan dari segi hukum fekahnya ia halal tapi kekuatan rohani jatuh. apabila kekuatan rohani jatuh, kekuatan jasad juga jatuh dan bila keduanya jatuh , kekuatan dalaman juga tiada , bila kekuatan dalaman tiada maka kita mudah sekali dikuasai gangguan makhluk apatah lagi sekiranya kita mempunyai keturunan yang ada masalah gangguan seperti saka. bila itu berlaku maka tubuh kita akan lemah dan tidak sihat. masalahnya bila tubuh tidak sihat, emosi , semangat dan lainnya juga tiada.

   angin kerana asid urik tinggi dalam badan. dan sistem badan 8 lemah dari sepuluh sistem. 5 kelenjar lemah dari 6. termasuk sistem pernafasan. rasa nak pitam kerana kekuatan darah yang membawa oksigen ke seluruh tubuh juga lemah, kekuatan gangguan saka dalam darah 90%. kekuatan gangguan dalam sendi tulang 80% .untuk kesan sementara susu kambing membantu awak 60%. namun, untuk kesan panjang, clearkan masalah gangguan ini, insyaallah sistem tubuh boleh dinaikkan kekuatan tenaganya .

   Komen oleh intanrohaida — September 22, 2011 @ 8:00 am | Balas

 62. oo… tima kasih.cumanya nk tau cara apa yg bleh sy clearkan mslh untuk asid urik tinggi,kelamahan sistem badan dan sebagainya..adakah ubat2 atau pemakanan tertentu untuk sy amalkn?? dan bgmaima pula untuk sy meningktkan kekuatn sendi dan tulang?? tentang mslh saka dlm darah,mcmne kita nk clearkan?? ada amalan surah2 tertentu atau pemakana?spt air zam2 ke…..

  Komen oleh siti khairunnisa' bt ab. khalik — September 22, 2011 @ 10:26 am | Balas

  • boleh rawat , insyaallah. hubungi saya jika mahu merawat dengan saya. boleh col saya, jgn sms. 0136215110

   Komen oleh intanrohaida — September 22, 2011 @ 10:47 am | Balas

 63. salam,

  saya berminat untuk tahu mengenai masalah saya. saya sudah setahun berkahwin tp masih belum dikurniakan cahaya mata. saya merancang untuk berjumpa pakar sekiranya masih belum mengandung sehingga hujung tahun ini. buat masa sekarang, saya mengamalkn meminum susu higoat blend bersama kurma setiap mlm. dan juga mengamalkan mkn buah delima. ada seorang ustaz memberitahu,buah delima bagus diamalkan utk sesiapa yg sukar hamil.

  boleh bg pendapat anda berkaitan amalan pemakanan susu kambing+ kurma dan buah delima ni?

  terima kasih.

  Komen oleh Wanda — September 30, 2011 @ 12:19 pm | Balas

  • pendapat saya yer..? okey.. kekuatan awak untuk dapat zuriat 20%. masalah rahim 90%. ada cyst 40%, masalah pada tiup fallopian 70%. awak juga ada saka yang duduk di bahagian perut hingga ke kaki. sperma count suami lemah 70%. suami juga ada saka yang duduk di bahagian perut ke kaki. itu pendapat saya dari segi kesihatan awak berdua,

   masalah awak boleh dirawat, insyaallah, muga dimudahkanNYA.

   delima membantu awak 20%., higoat blend kurma 40%.

   emm…itulah pendapat saya, wallahu alam

   Komen oleh intanrohaida — Oktober 1, 2011 @ 5:04 pm | Balas

   • Terima kasih.

    Mungkin saya akan merujuk masalah yg awk nyatakan itu ke darul syifa’. Boleh saya tau bagaimana awak boleh mendiagnosis segala masalah kami walaupun tanpa berjumpa dan mengetahui nama sebenar kami? Setahu saya, family saya tidak mempunyai saka malah saya pernah merujuk kepada beberapa org yang tau mengenai ilmu2 ghaib. Saya mmg bersih dan tidak ada ‘bnd lain’ dlm badan.

    Harap dpt beri penjelasan. Terima kasih.

    Komen oleh Wanda — Oktober 2, 2011 @ 12:04 am

   • ilmu Allah ni luas. wallahu alam

    Komen oleh intanrohaida — Oktober 2, 2011 @ 1:23 pm

 64. as salam, stlah mbca komen2 disni, sy tertarik utk bertanya pd akak, ttg keadaan sy. Sy dan suami tlh bkhwn hmpir 2thn dan mpunyai seorg ank.mslh sy pabila bjauhn dgn suami,sy akn tingat dan rndu,tp pabila dkt,sy trasa marah kdg2 bnci..sy xtau knp sy bperasaan bgini.suami seorg yg sgt baik.akhr2 ini dia kerap skt pd pinggang dan kdg jd pns baran. Tlg la sy

  Komen oleh farhana — Oktober 16, 2011 @ 2:55 pm | Balas

 65. Assalamualaikum..

  akak, suami saya ada masalah resdung yang teruk. selalu sahaja selsema. adakah susu kambing higoat sesuai untuknya? manakala anak saya berumur 1 thn 6 bulan pula mengalami asma. Saya bercadang untuk memberinya susu kambing karihome..adakah higoat juga sesuai dengannya?

  Terima kasih

  Komen oleh sofie — Oktober 17, 2011 @ 12:28 pm | Balas

 66. salam.
  sy telah berkahwin dlm 4 tahun..dan belum ade rezeki lg ..insyaallh dlm masa terdekat..skrg sy dlm rawatan pakar……berusaha dan berdoa moga2 rezeki sy dalam masa terdekat ni……
  menurut pakar sy dan suami tiada masalah…so..unexplain……..
  hmmm….ape pendapat anda) skrg saya amalkan makan buah kurma dan delima…
  niat di hati nak cuba minum susu kambing ni…..tp sy spesies xsuka susu…..tp sy nak cubala kalo ade rezki sy kali ini….tolong berikan pendapat anda ye……..terima kasih…

  drpd
  Ada

  Komen oleh suhada — Oktober 18, 2011 @ 2:37 pm | Balas

  • cuba u try dulu susu kambing dha ni coz rasa dia best tau,adik n kwn saya yg jenis xsuke minum susu pun dah jd peminat susu ni tau…rasa dia best coz ada campuran strawbery n soya organik…bagus sgt susu ni…u tryla dulu…insy…susu kambing sunnah nabi ni sgt bagus tuk kesihatan..lau nk tahu lebih lanju lawat blog ni yer…http://susukambingdha.blogspot.com

   Komen oleh azlina — Oktober 31, 2011 @ 5:27 pm | Balas

 67. Assalamualaikum…wrt

  saya nk tanya pendapat akak mengenai diri saya. Saya dh berkahwin selama 5 tahun tp belum dikurniakan zuriat. Saya dh cuba pelbagai cara cuma belum mencuba minum susu higoat. Saya dh cuba Biodex tp x ada apa2….ataupun saya ada masalah lain. Boleh akak beri komen. Terima kasih

  Komen oleh nurzai — Oktober 24, 2011 @ 2:11 pm | Balas

  • boleh insyaallah tapi col saya

   Komen oleh intanrohaida — Oktober 24, 2011 @ 2:44 pm | Balas

 68. saya berumur 34 tahun dan sdg pregnant bby yg ke-3. baru 10 minggu. anak 1st, saya alah teruk…loya2, muntah, lesu selama lebih dari 5 bln. ank 2nd, tak kurang juga alahnya, tp yg paling teruk ialah rasa penat, mengantuk dan lesu yg teramat sgt. doktor bg sy mcm2 jenis vitamin…bila sy mkn, habis segala yg dimakan, keluar balik bila sy muntah dgn byk. di tempat kerja sy mmg tak ada mood lansung nak kerja. slalu jugak ambik mc. tp kali ni, semenjak husband sy bawak balik sekotak susu kambing higoat, alhamdulillah…sy kurang alah. ada tu ada la sikit rasa loya bila bgun pagi. tp lps minum sepeket susu, sy boleh, hantar ank ke nursery, buat sikit kerja rumah, bersiap dan drive sendiri ke tempat kerja. TENAGA SEGERA! sy suka rasanya yg tak hanyir mcm susu lembu ( kalau dulu, sy cukup anti dgn susu). lebih sedap kalau dibancuh sejuk. sy ambil lg sepeket lepas mkn tghari, dan mlm sebelum tidur. selain harganya yg okey sgt…sy rasa yg paling penting ialah kesannya yg sgt positif pd family sy. kpd ibu2 hamil di luar sana…try lah!

  Komen oleh rafidah shahar — Oktober 25, 2011 @ 2:44 am | Balas

 69. Salam,mohon nasihat sesuaikah saya minum higoat,putrajaya nak dapat dr mana? Sy sedang dlm usaha nak slim,sesuaikah minum susu higoat..mohon pandangan,tq:-)

  Komen oleh fatin asiah — Oktober 27, 2011 @ 10:29 pm | Balas

  • Assalamualaikum,

   Fatin,

   Di Darussalam, jual dengan harga yang sangat murah, RM22.90. Boleh cuba, saya nampak aja, tapi belum beli.

   Komen oleh Norhasliza — Oktober 28, 2011 @ 4:42 pm | Balas

 70. Salam…saya ada masalah kesihatan dan anak saya ada masalah lelah,tp alhamdulillah selepas minum susu kambing dha anak saya dah sembuh dari lelah n saya pun rasa badan lebih chat…susu kambing ni terhangat di pasaran skng…berbeza dgn susu kambing lain coz rasa n bau dia best sgt2…anak ina umur 2 tahn suka minum…sape2 nak try blehla hubungi ina yer atau nk yhu lebih lanjut layari blog ina ni…http://susukambingdha.blogspot.com

  Komen oleh azlina — Oktober 28, 2011 @ 10:03 pm | Balas

 71. salam..saya sdg pregnant anak 1st..dah masuk 11 minggu sekarang ni..sya mengalami alah yg teruk juga muntah sepanjang hari terutama ptg dan malam tetapi dalam waktu tertentu..sya nk tanya sesuai ke sya amalkan pengambilan susu kambing ni diawal kehamilan..xda efect pada bby ke?dan lagi satu adakah susu kambing ni juga dapat merawat masalah kulit saya yang terlalu kering dan berjerawat…mohon komen..tq

  Komen oleh zuraini — Oktober 29, 2011 @ 12:45 pm | Balas

  • masalah lebihan angin dalam badan 90%. asid urik dan toksik tinggi menjadi penyebab kepada masalah angin. boleh dirawat insyaallah. kesesuaian awak dengan susu kambing 70%. 4 sachet seminggu. effect pada baby ada jika ambil berlebihan. susu kambing tidak dapat merawat sakit kulit awak . sakit kulit kerana masalah hempedu dan darah tercemar.

   Komen oleh intanrohaida — November 2, 2011 @ 10:05 am | Balas

 72. As salam cik norhasliza,
  Tq utk jawapan ye, insyallah akan cari :-)

  Pn intan rohaida,
  Mohon komen berapa peratus kesesuaian sy dgn susu kambing, sy sdg berdiet dan ada yg mengatakan susu menggemukkan, pandangan pn ttg kondisi tubuh badan sy amat dihargai :-)

  Komen oleh fatin asiah — November 2, 2011 @ 10:38 am | Balas

  • sesuai utk 4 sachet shj seminggu, insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — November 3, 2011 @ 9:38 am | Balas

   • As salam pn intan,
    Tq sudi menjawab.maaf sy bertanya.bagaimanakah kondisi tubuh dan kesihatan saya? Atau adakah sy perlu call untuk mendapatkan jawapan. Sy sering letih dan tukang urut sering menyatakan badan sy banyak angin. Adakah sy juga ada sihir dan saka seperti yg sering sy baca pd komen2 pn. Furthermore,sy ada menghantar emel yg agak panjang kpd pn dan masih mengharap balasan. Sy menetap di putrajaya, adakah sy perlu berjumpa pn atau cukup sekadar bertanya di forum ini..tq :-)

    Komen oleh fatin asiah — November 3, 2011 @ 10:12 am

   • berkenaan emel tu saya terdelete.. dan tiada access lagi. eloknya berjumpa. saya tak selesa ber sms dan berforum.

    Komen oleh intanrohaida — November 3, 2011 @ 10:27 am

   • As salam,
    Boleh pn bagi masa yg sy boleh berjumpa,alamat etc. Sebelum bjumpa, bolehkah pn maklumkan atau scan apa permasalahan kesihatan sy, tubuh saya agar sy peroleh sedikit gambaran dan jelas tujuan sy pergi berjumpa pn. Tq:-)

    Komen oleh fatin asiah — November 3, 2011 @ 10:52 am

 73. Sy akan fwd semula email yg terdelete. Sudi kiranya pn email sy ttg soalan di atas kira tidak selesa di forum. Bantuan pn Allah yg akan membalas,tq:-)

  Komen oleh fatin asiah — November 3, 2011 @ 10:54 am | Balas

 74. Assalamualaikum Puan,

  Saya tertarik dengan info yang dipaparkan di blog puan ini…saya baru sahaja mencuba susu kambing sementelah didapati mengandung dan disahkan darah tinggi (masih di awal kehamilan lagi)…mohon nasihat puan mengenai amalan yang boleh saya pratikkan….

  TQ

  Komen oleh Cempaka — November 10, 2011 @ 6:35 pm | Balas

  • susu kambing insyallah membantu., boleh minum 7 sachet seminggu. rawatan gangguan perlu dibuat untuk rawat keseluruhan, jasad dan rohani, insyallah

   Komen oleh intanrohaida — November 15, 2011 @ 1:52 pm | Balas

 75. saya dah kawin 10 thn tapi tak dapat anak. Bila cek dr kata suami saya azoospermia. Ada rawatan tak untuk azoospermia secara tradisional.?

  Komen oleh zara — November 10, 2011 @ 8:19 pm | Balas

  • low sperm count dalam kes azoospermia boleh wujud kerana 3 punca. tapi insyaallah boleh dirawat. boleh hubungi saya. insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — November 15, 2011 @ 1:48 pm | Balas

 76. salam.sy dah lm nak mencuba susu kambing ni…tp xtau sesuai or x. sy br berkahwin 5 bln dan teringin menimang cahaya mata,tp period sy xteratur dan ader senggugut.sy juga selalu letih.adakah susu kambing boleh membantu

  Komen oleh zana — November 11, 2011 @ 5:28 pm | Balas

  • salam puan, saya nur, sy pengidap sle n alhamdulillah sy sudah pregnant 7 bln, skang ni sy ingin mgambil susu higoat untuk makanan tambahan, adakah susu higoat ni sesuai utk sy? utk baby dlm kandungan? brape sachet yg puan cadangkan utk sy amik? semoga Allah membalas jasa puan.

   Komen oleh nur — November 15, 2011 @ 10:43 am | Balas

   • penyakit SLE atau penyakit seribu wajah berbeza mengikut kelemahan organ seseorang. mengikut perubatan moden , penyakit ini tiada rawatan hanya mampu dikawal, tetapi sebagai seorang Islam yang yakin dengan janji ALLAH bahawa setiap penyakit ada rawatan, dan peringatanNYa bahawa DIA tidak akan mengubah nasib kita seandainya kita sendiri tidak mengubahnya…. lalu, wajarlah melakukan rawatan lain selain rawatan medikal..
    dalam kes nur , kekuatan penyakit untuk sembuh 90%, insyaallah. boleh ikhtiarkan untuk dirawat. untuk menjawab soalan susu kambing dan kesesuaiannya .. saya tak nampak susu kambing membantu awak dan kandungan.. kena rawat punca dulu baru rawat jasad… insyaallah.. boleh hubungi saya.

    Komen oleh intanrohaida — November 15, 2011 @ 1:18 pm

  • susu kambing membantu awak 60%. boleh ambil 5 sachet seminggu. insyallah. tapi masalah berpunca dari saka yang duduk dari perut ke kaki. rawat buang saka terlebih dulu baru jasad akan dapat kekuatan balik, insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — November 15, 2011 @ 1:26 pm | Balas

 77. assalam ,sy brkahwin nk masuk 5 tahun tpi blum dikurniakn cahayamata,masaalah suami sy tak bermianat untk bsama sy,sy mengamalkn minum higoat pagi n sebelum tido setiap ari,kdg2 1 sachet jer sehari,kdg2 sy mengalami masaalah sukar tido n pening kepala…

  Komen oleh marni bt mohd nafi — November 16, 2011 @ 7:47 pm | Balas

  • tiup fallopian nampak macam tersumbat sebelah kiri. sperma count suami juga sangat kurang, bawah sejuta. sperma lelaki normal 40 juta. awak suami isteri ada sihir. yang duduk di bahagian perut ke kaki.

   kena rawat gangguan dulu baru naikkan kekuatan rahim dan sperma count. dan hancurkan sumbatan, insyallah. kekuatan ghairah suami juga terhalang kerana sihir.

   Komen oleh intanrohaida — November 21, 2011 @ 8:48 pm | Balas

 78. Menarik!!! boleh teruskan mkn kambeng sepanjang winter ni..^__^

  Komen oleh Maihafizah Binti Mohd Zahari — November 21, 2011 @ 6:51 pm | Balas

  • susu boleh diminum dengan banyak, mengikut sunnah rasulullah tapi kalau dagingnya , rasulullah hanya makan selang 40 hari , insyallah. wallahu alam.

   Komen oleh intanrohaida — November 21, 2011 @ 8:39 pm | Balas

 79. salam. sy mempunyai sorang anak berusia 2 tahun lebih dan kami berkeinginan untuk menambah cahaya mata.Saya rasa susah lekat untuk mendapatkan anak kedua berbanding yang pertama. saya juga menghadap masalah haid yang sedikit tapi teratur dan bidan pula mengatakan yang saya mengalami masalah rahim jatuh susah dan untuk lekat. Skang saya cuba minum susu kambing n bidadari product DCL untuk kuatkan rahim. bantulah saya dalam masalah nie…

  Komen oleh mazni — November 27, 2011 @ 1:14 am | Balas

 80. Salam,Saya telah berkahwin selama 7thn,sudah 3 kali keguguran, (setiap kali kandungan berusia 2bulan)..beberapa hari lalu saya berjumpa dengan seorang ustaz,ustaz menerangkan tubuh wanita iblis amat suka,terutama bahagian rahim..dan ustaz juga ada menyatakan rahim saya tidak kuat.ustaz menyuruh saya minum susu kambing segar 2gelas sehari bersama 3 biji kurma.Minta pandangan puan dalam permasalahan saya.adakah saya dan suami turut di ganggu makhluk halus?adakah susu kambing baik utk saya dan suami?terima kasih atas perhatian dr pihak puan.

  Komen oleh aznal ahmad — Disember 6, 2011 @ 4:37 pm | Balas

  • boleh hubungi saya, insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Disember 21, 2011 @ 9:00 am | Balas

 81. Salam. Sy telah berkahwin selama 4 thn. Alhamdulillah sedang hamil anak pertama, 11 minggu. Semasa membuat pemeriksaan doktor, sy mendapati sy mempunyai tekanan darah yg tinggi sejak sebelum hamil hingga kini. Adakalanya tekanan darah menjadi tak setabil, kadang2 tinggi, kadang2 normal & kadang2 border. Adakah pangambilan susu kambing boleh membantu memulihkan tekanan darah yg tinggi hingga menjadi normal? Sekiranya terdapat permasalahan lain, sila bantu.

  Komen oleh Imz — Disember 10, 2011 @ 3:13 pm | Balas

  • tekanan darah tinggi kerana darah tercemar, rawat masalah darah terlebih dulu. baru boleh mendapat keserasian dengan susu kambing. ya. ada masalah lain. boleh hubungi saya untuk rawatan. insyallah

   Komen oleh intanrohaida — Disember 21, 2011 @ 8:57 am | Balas

 82. Assalam.
  Anak saya berumur 1 tahun 7 bulan. Saya berhasrat putus susu ibu pada usia 2 tahun. Permasalahannya dia tidak suka minum susu. Banyak jenama telah dicuba. Bolehkah saya beri anak susu HiGoat sebagai minuman susu hariannya? Dia juga anak yang aktif. Ada effect x kalau bagi susu kambing padanya? Saya risau akan tambah aktif sebab anak ini juga suka gigit budak2 yang sebayanya. Adakah anak saya bermasalah? Bantulah saya. Terima kasih.

  Komen oleh azi ali — Disember 16, 2011 @ 11:44 pm | Balas

  • BOLEH BAGI 2 SACHET SEMINGGU. KESESUAIAN 50%. KMD CAMPUR DGN SUSU EVERYDAY. KESESUAIAN DGNNYA 70%, WALLAHU ALAM.

   Komen oleh intanrohaida — Disember 21, 2011 @ 8:52 am | Balas

 83. salam..
  1. selain manusia, adakah susu kambing sesuai untuk haiwan kesayangan seperti kucing?
  2. anak perempuan saya, secara tiba2 sahaja, dicemari dgn jerawat yg banyak, walaupun sebelum ini, wajahnya licin.. adakah susu kambing sesuai.. fyi, dia sekarang mengambil antibiotik dr doktor..
  3. suami saya mempunyai ekzema yg agak teruk n kolesterol tinggi.. adakah susu kambing membantu..
  4. saya sendiri mengalami lemah2 badan, angin yg melampau n sakit perut (walaupun doktor kata x de apa2 setelah menjalani colonscopy).. adakah susu kambing membantu..

  Komen oleh maszurah bte haron — Disember 24, 2011 @ 3:08 pm | Balas

 84. salam. Saya telah berkahwin selama 7 bulan & belum lagi hamil , saya juga baru mengamalkan minum susu higoat & asid folik .Adakah susu Higoat ni dapat membantu saya hamil..minta penjelasan yer bantu lah saya yang teringin menimang cahaya mata ..TQ

  Komen oleh Atie — Januari 4, 2012 @ 5:13 pm | Balas

 85. Salam kak, Tukang urut dan bekam sy pesan makan benda panas spt jamu utk buang angin dan mcepatkan peroleh zuriat tp sy kurang berminat.. sy terfikir utk minum susu kambing dan sy pun baru mengamalkan susu kambing ni sbb khasiatnya, sy juga masalah kulit. dan juga alah dgn susu lembu. perut meragam ja minum susu lembu. alhamdullilah perut sy tak meragam bila susu kambing ni sbb ianya bersifat alkali.. adakah susu kambing ni boleh membantu atasi masalah2 sy atau perlu juga ambil jamu ?

  Komen oleh mastura muhamad — Januari 12, 2012 @ 1:09 pm | Balas

  • saya tak nampak ada kekuatan makan benda panas dan jamu untuk mendapatkan zuriat. awak boleh col saya untuk diagnosis masalah sebenar awak. insyaallah saya bantu jika bersetuju.

   Komen oleh intanrohaida — Januari 13, 2012 @ 6:01 pm | Balas

 86. Salam kak, saya sudah lama mengalami gastrik. Kata doktor asid banyak dalam perut. Saya juga pernah mengalami sakit dada, sejuk kaki, jantung laju dan susah untuk bernafas tetapi doktor menyatakan tiada masalah dengan jantung.Setelah menjalani endoskopi di dalam perut saya terdapat kuman helicobakter pylori. Suami juga menglaminya. Kini selepas rawatan keadaan beransur kurang cuma tidak boleh tersalah makan pasti badan berangin. Masalahnya saya sekarang mengandung 10 minggu dan masalah gastrik kembali. Adakah susu Hi Goat dapat membantu saya dan suami? Please help. Moga dengan izin Allah masalah saya dapat diatasi.

  Komen oleh zura — Januari 18, 2012 @ 7:21 pm | Balas

  • ws, masalah awak bukan surface ni ajer,.. dia pergi lebih dalam tapi saya tak suka nak nyatakan dalam blog, kena col saya, insyaallah.. masalah insyallah akan dapat diatasi dengan kekuatan ikhtiar dan penyerahan diri dengan yang memberi kelapangan,..

   Komen oleh intanrohaida — Januari 19, 2012 @ 8:56 am | Balas

 87. salam kak intanrohaida..saya sudah berkahwin hampir 7 tahun..tetapi masih belum dikurniakan rezeki (anak)..masalah mungkin berpunca daripada saya kerana haid saya yang tidak normal…saya telah berjumpa dengan dr pakar dan telah menjalani lap n dye serta suntikan pembesaran telur..tetapi didapati telur tersebut tidak mengembang dan juga kecil di mana selepas pembedahan tersebut saya masih lagi berkeadaan biasa seperti sebelumnya….saya ingin bertanya pendapat jika saya mengamalkan pengambilan susu kambing dapat membantu memperbaiki keadaan ini…saya tahu ini semua ketentuan dariNya di atas rezeki yang belum dikurniakan ini…terima kasih

  Komen oleh remy — Januari 25, 2012 @ 10:56 am | Balas

  • masalah sebenar pergi jauh dari itu, tiup fallopian belah kiri tersumbat 40%, belah kanan 90%. kekuatan rahim hanya 10%. kekuatan sperma count suami 7 juta, normal untuk dapat baby 40juta. punca sebenar dari gangguan sihir pada suami isteri yang duduk di bahagian perut ke kaki.

   Komen oleh intanrohaida — Januari 25, 2012 @ 6:24 pm | Balas

 88. salam kak….berkenaan dengan maklumbalas yang akak berikan bolehkah saya tahu lebih lanjut dan bagaimana cara untuk saya mengatasinya…..terima kasih akak atas maklumat yang diberikan.

  Komen oleh remy — Januari 26, 2012 @ 8:09 am | Balas

  • ya boleh, tapi bukan dalam blog. kena col saya.

   Komen oleh intanrohaida — Januari 26, 2012 @ 8:30 am | Balas

 89. salam. Saya telah berkahwin selama 7 bulan & belum lagi hamil , saya juga baru mengamalkan minum susu higoat & asid folik .Adakah susu Higoat ni dapat membantu saya hamil.Sebelum sy berkahwin period sy normal & selepas berkahwin period jd x normal , adakah ini penyebab sy belum lg hamil.minta penjelasan yer bantu lah saya yang teringin menimang cahaya mata ..TQ

  Komen oleh Atie — Januari 26, 2012 @ 11:19 am | Balas

  • susu tak dapat membantu awak hamil, kesesuaian awak dengan susu 20% sahaja. awak ada masalah lain tapi kena col saya kerana diagnosis insyaallah lebih tepat bila berjumpa atau bercakap sendiri.

   Komen oleh intanrohaida — Januari 27, 2012 @ 7:54 am | Balas

 90. assalamualaikum puan,

  saya nak bertanya kalau saya selalu alami mimpi menyusu budak iaitu susu dari badan. apa yg puan dapat simpulkan dari permasalahan saya ini. seringkali sy alami

  Komen oleh ctfarah — Januari 26, 2012 @ 4:12 pm | Balas

  • ada sihir yang kekuatannya dah masuk jauh ke dalam tulang sum sum dengan kekuatan yang membawa kemudaratan besar. wallahu alam

   Komen oleh intanrohaida — Januari 27, 2012 @ 7:48 am | Balas

   • puan bagaimana saya nak atasi dan mengubatinya

    Komen oleh ctfarah — Januari 27, 2012 @ 9:59 am

   • boleh col saya , saya lebih suka untuk diagnosis pesakit bila berjumpa atau paling tidak melalui telefon, auranya lebih tepat, insyaallah. muga kekuatan rawatan diizinkan allah jika awak bersetuju dengan syarat rawatan, syaratnya akan saya nyatakan bila awak col saya, insyaallah.

    Komen oleh intanrohaida — Januari 27, 2012 @ 10:23 am

 91. As-salam..saya disahkan mengandung 6mggu. saya juga mempunyai seorg anak lelaki berumur 1thn 6bulan yg mudah diserang batuk dan lelah sehingga terpaksa di bawa ke klinik utk neb.setelah membaca artikel ini saya berminat utk minum susu kambing bg diri saya sepanjang tempoh kehamilan bermula dr sekrg dan bercadang utk memberi anak minum juga. buat masa ini dia di beri susu mamil gold. jd saya minta nasihat dan pandangan berkenaan jumlah susu kambing yg perlu diambil/minum seari bg diri saya dan anak. terima kasih..

  Komen oleh Ros Lina Ismail — Januari 26, 2012 @ 9:03 pm | Balas

  • untuk anak 2 sachet setiap 3 hari, tapi saya tak nampak ada kesesuaian susu kambing dengan awak. awak ada masalah lain. boleh col saya untuk pertanyaan lebih lanjut, jika mahu. insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Januari 27, 2012 @ 7:50 am | Balas

 92. salam..saya telah berkahwin selama 7 tahun tetapi masih belum dikurniakan anak..telah membuat pemeriksaan doktor mendapati masalah berpunca daripada saya kerana saya mempunyai ketumbuhan di dalam rahim (cyst) yang menyukarkan untuk mengandung..sudah 2 kali membuat pembedahan membuang cyst tetapi keadaan masih tidak berubah sehingga kini..setiap kali datang haid perut sangat sakit sehinggakan terpaksa mendapat suntikan penahan sakit daripada doktor di klinik2 yang berhampiran..darah haid yang keluar sangat2 banyak sehinggakan saya merasa serik untuk datang haid setiap bulan apabila memikirkan kesakitan yang perlu saya tanggung..ada kawan mengesyorkan saya untuk mengambil susu kambing bagi mengatasi masalah ini..tolong bantu..moga dengan izin Allah masalah saya dapat diatasi..tq

  Komen oleh mieza — Januari 27, 2012 @ 10:20 am | Balas

  • ws mieza, raamai sekali yang meminta tolong, insyaallah , masalah awak boleh dirawat dan kekuatan rawatan insyaallah tinggi, segalanya dariNYa tapi awak kena col saya untuk diagnosis , saya cuba untuk diagnosis detail kenapa masalah awak begini.. insyaallah. bila col atau berjumpa kekuatan diagnosis lebih tinggi, insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Januari 27, 2012 @ 10:25 am | Balas

 93. assalam

  susu karihome bagus tak tuk naikkan selera makan budak? minta pandangan

  Komen oleh milleda_83@yahoo.com — Januari 27, 2012 @ 4:58 pm | Balas

  • isu ni kena col saya atau sms, insyaallah saya comment

   Komen oleh intanrohaida — Januari 27, 2012 @ 10:21 pm | Balas

 94. Assalamualaikum … saya mempunyai masalah7 TAHUN DAH selalu pening dan kadangkala rasa nak pitam.tidur malam pula kadangkala macam terombak-ombak susah nk tidur tp kalau dh tidur oklah.tekanan penyakit yang saya hadapi dulu myebabkan sy mendapat tekanan darah tinggi(border). takut tinggal seorang diri. cepat penat.. hidung selalu berair dan bersin.saya ada minum higoat.rasa macam oklah skit.gastrik sy pun pulih. tetapi yang saya x puas hati badan saya dah x sesihat dan sekuat dulu.tolng dan bantu masalah sy ni. terima kasih.

  Komen oleh azwa — Januari 28, 2012 @ 8:32 pm | Balas

 95. salam sya mempunyai masalah kulit yg x pasti sebab dah prg jumpa dokter tapi dokter x pasti sama ada allergy atau jangkitan kulat. tidak gatal tetapi bintik2 merah besar. ada makan ubat yang diberi dokter tp masih tdk sembuh.mak saya ada bagi minum higoat.saya baru berumur 11 th berapa sachet yang sy perlu minum.harap dapat membantu saya.masalah saya dah masuk 2 bulan.

  Komen oleh marisya — Januari 28, 2012 @ 8:41 pm | Balas

  • susu kambing insyaallah boleh bantu masalah anak sebanyak 60%, insyaallah boleh minum 2-3 sachet sehari selama 3 minggu lepas tu minum 3 sachet seminggu. wallahu alam

   Komen oleh intanrohaida — Januari 29, 2012 @ 1:03 pm | Balas

 96. assalamualikum… saya mempunyai anak yg berumur 1 th 10 bulan. dia pernah terkena sawan demam masa berumur 11 bulan. sejak itu dia selalu deman dan selesema. adakah higoat ini dapat membantu masalah anak saya. terima kasih.

  Komen oleh azwa — Januari 28, 2012 @ 8:45 pm | Balas

  • kalau dia demam, boleh ambil ais yang dicampurkan dengan minyak zaitun ptr dan sapu sepanjang tulang belakang dia, insyaallah cepat kebah. susu kambing membantu dia hanya 20%. kena rawat masalah sawan dan kesan sawan pada jasadnya dulu. imuniti dia hanya 400 daripada 1500. antibodi dia pula 2 daripada 18. insyaallah boleh dirawat penyakit jasad, jika mau buat rawatan dengan saya , boleh col saya insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Januari 29, 2012 @ 1:37 pm | Balas

 97. saya umur 11 thn saya mengalami bintik2 merah besar di seluruh badan.dah mengambil ubat dari dokter tetapi tidak sembuh.masaalah sya dah belarutan selama 2 bulan.mak ade bagi minum susu higoat.harap dapat membantu saya.

  Komen oleh anis — Januari 28, 2012 @ 11:18 pm | Balas

 98. Assalamualaikum … saya mempunyai masalah7 TAHUN DAH selalu pening dan kadangkala rasa nak pitam.tidur malam pula kadangkala macam terombak-ombak susah nk tidur tp kalau dh tidur oklah.tekanan penyakit yang saya hadapi dulu myebabkan sy mendapat tekanan darah tinggi(border). takut tinggal seorang diri. cepat penat.. hidung selalu berair dan bersin.saya ada minum higoat.rasa macam oklah skit.gastrik sy pun pulih. tetapi yang saya x puas hati badan saya dah x sesihat dan sekuat dulu.tolng dan bantu masalah sy ni. terima kasih.

  Komen oleh azwa — Januari 29, 2012 @ 3:53 pm | Balas

  • col saya kalau nak buat rawatan, insyaallah saya diagnos penuh awak n anak

   Komen oleh intanrohaida — Januari 29, 2012 @ 4:37 pm | Balas

 99. As salam
  Sy menghadapi masalah untuk tidur bersama suami ketika malam.
  Apa pendapat intan?
  Terima kasih

  Komen oleh Norazlina — Januari 29, 2012 @ 7:01 pm | Balas

  • wallahu alam

   Komen oleh intanrohaida — Januari 30, 2012 @ 10:36 am | Balas

 100. salam..

  saya dan suami sudah hmpir 3 tahun mendirikan rumahtangga dan masih belum dikurniakan zuriat.. saya baru cuba meminum susu kambing segar..adakah pengambilan susu kambing ini sesuai utk saya dan dapat membantu saya dlm usaha utk hamil? terima kasih.

  Komen oleh wawa — Februari 7, 2012 @ 11:04 pm | Balas

  • kesesuaian dengan awak 20% , dan untuk usaha mengandung perlu usaha rawatan yang mendalam,.. insyaallah boleh col atau jumpa saya untuk diagnos lengkap atau rawatan.

   Komen oleh intanrohaida — Februari 9, 2012 @ 12:31 pm | Balas

 101. testing

  Komen oleh suhada — Februari 9, 2012 @ 3:13 pm | Balas

 102. salam.saya sudah berkahwin genap 5 tahun. dan dlm usaha mendptkan zuriat. sy da check pakar dan kedua2 xde masalah.jadi,unexplain fertility. pernah hamil melalui kaedah iui malang nye selama 2bulan telah gugur…slps berpantang, skrg tgh try biodex dan susu kambing…..ape pendpt puan?mcm mane cara nak hubungi puan?boley sy tau rawatan mcm mane yg puan tawarkan?tq

  Komen oleh suhada — Februari 9, 2012 @ 3:17 pm | Balas

  • boleh col hp saya, 0136215110. insyaallah saya akan ceritakan tentang cara rawatan dan diagnosis detail masalah awak, insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Februari 9, 2012 @ 6:09 pm | Balas

   • salam.tq sbb cpt balas email sy. nanti insyaallah sy call puan ye…

    Komen oleh suhada — Februari 10, 2012 @ 9:55 am

 103. Assalamualaikum…saya mempunyai masalah sukar untuk dapatkan anak yg kedua.Saya sudah mempunyai seorang anak lelaki berusia 9 tahun…..
  Adakah susu kambing ini sesuai untuk saya yg sedang berusaha untuk hamil lagi ?
  Apa pendapat intan?
  Terima kasih.

  Komen oleh norma — Februari 9, 2012 @ 5:15 pm | Balas

  • kesesuaian untuk norma dalam 30%, tapi awak ada masalah pada rahim… insyaallah boleh col saya untuk diagnosis yang lebih detail.

   Komen oleh intanrohaida — Februari 9, 2012 @ 6:05 pm | Balas

 104. As salam Puan..

  saya sudah berkahwin hampir 9 tahun.masalah saya sekarang ni,saya masih belum ada rezeki utk dapatkan zuriat.adakah pengambilan susu kambing ini sesuai utk saya dan dapat membantu saya dlm usaha utk hamil? terima kasih.

  Komen oleh sal — Februari 10, 2012 @ 10:25 am | Balas

  • ws sal, muga rahmat dan hidayah allah milik kita semua,..

   ramai sekali yang berjumpa dengan saya untuk membuat rawatan mendapatkan zuriat,.. insyaallah. kekuatan rezeki untuk memperoleh zuriat adalah dari ALLAH,.. namun kita sebagai hambaNYA boleh berikhtiar,… muga ikhtiar kita dimakbulkanNYA. anak adalah rezeki dariNYA. memilikinya adalah anugerah dan tanggung jawab. insyaallah.

   ramai juga yang bertanyakan kesesuaian meminum susu kambing dengan kekuatan memperoleh zuriat.. segalanya dari ALLAH, dengan izinNYa apapun boleh berlaku ,.. jangan mudah berputus asa dan teruskan ikhtiar dan usaha,insyaallah.

   dalam penelitian saya, kesesuaian sal untuk memperoleh zuriat dengan minum susu kambing dalam 30%. tidak banyak membantu, wallahu alam.

   pada saya, sal kena rawat masalah core dulu baru teruskan usaha dengan pemakanan, insyaallah. untuk tahu masalah lanjut, sal kena col saya, insyaallah diagnos nya lebih tepat,..

   Komen oleh intanrohaida — Februari 10, 2012 @ 7:13 pm | Balas

   • Assalam tuan/puan,
    Saya baca blog ni ramai yang bertanya di mana nak dapatkan susu kambing segar frozen. Kepada sesiapa yang perlukan boleh call/sms saya 0133059241 (wadi). Saya boleh hantar area bangi, putrajaya, dengkil, kajang, serdang. RM 8 sebotol 250ml. Minimum order 3 botol.

    Terima kasih

    Komen oleh wadi — Februari 13, 2012 @ 11:23 am

 105. Assalammualaikum Puan Intan…..
  Saya sudah berkahwin hampir 7 tahun.saya masih belum ada rezeki untuk menimang cahaya mata.masalah sekarang saya ni dah macam2 ubat untuk hamil saya makan.tapi sampai sekarang tiada lagi tanda2 hamil…saya mendapat maklumat bahawa minum susu kambing + kurma didapati boleh hamil…
  Apa pendapat Puan Intan….tolong bantu saya yg sedang berusaha untuk hamil….?terima kasih…

  Komen oleh Rina — Februari 14, 2012 @ 2:08 pm | Balas

  • UNTUK HAMIL, KEKUATAN REZEKI TIDAK BOLEH ADA HALANGAN , INSYAALLAH. JIKA WUJUD HALANGAN, KEKUATAN REZEKI LEMAH. JIKA HALANGAN DAN PINCA HALANGAN DIRAWAT, INSYAALLAH, KEKUATAN REZEKI ZURIAT AKAN NAIK, DAN DENGAN IZINNYA, DIANUGERAHILAH KITA ZURIAT. UNTUK TAHU WUJUD ATAU TIDAK HALANGAN DALAM MEMPEROLEHI ZURIAT, ATAU MEMBUAT RAWATAN, BOLEH COL SAYA, SAMA ADA UNTUK BUAT RAWATAN JARAK JAUH ATAU BERJUMPA, TIADA MASALAH, MANA2 PUN BOLEH, INSYAALLAH.

   Komen oleh intanrohaida — Februari 16, 2012 @ 6:43 pm | Balas

 106. salam.. skrg sy hamil 7 bln. Sy ada drh tinggi & kena check BP d klinik 3 kali sminggu. Result BP sy kdg2 ok, kdg2 cecah 140/90. Yg terbaru ni 120/110. Bln dpn sy d minta berjumpa doktor pakar d hospital. macam mane sy nk turunkn BP sy? sy dh cuba mcm2 cara tp ttp x turun. Utk pengetahuan puan, di tmpt sy juga ade pusat rwtn darussyifa. Patut ke sy pergi ke darussyifa? apa yg akn mereka lakukn? Atau bagaimana sy nk jumpe trus dgn puan? Terima kasih..

  Komen oleh ayu — Februari 14, 2012 @ 3:37 pm | Balas

  • BOLEH COL SAYA UNTUK APPOINTMENT, INSYAALLAH.

   Komen oleh intanrohaida — Februari 16, 2012 @ 6:40 pm | Balas

 107. Assalamualaikum…
  kami telah berkahwin hampir 3 tahun tapi sampai sekarang belum lagi dikurniakan zuriat.
  Period saya xde masalah. Kami juga telah pergi berjumpa dengan gynea dan dia telah mengesahkan dua2 normal. Cuma sejak kebelakangan ni 2 minggu selepas period saya kerap sakit disebelah kanan. Doctor cakap itu normal mungkin sakit sebab telur nk keluar wallahualam.
  Saya juga pernah pergi berurut 2 kali tp masih belum berhasil itu pun atas nasihat kawan2 yg mengatakan kadang2 berurut boleh membantu mendapatkan zuriat. Cuma saya ada persoalan disini tukang urut tu ada menyuruh saya urut di perut 7 kali ketika mandi (dia cakap dapat membetulkan kedudukan rahim) dan urut di tapak kaki sbb jantung saya lemah. Mintak pendapat kak intan pasal ni.

  Skg saya dan suami baru sekali minum susu kambing+kurma. Kami akan cuba mengamalkannya dalam kehidupan harian untuk mendapat zuriat, InsyaAllah itu pun dengan izin Allah.

  Komen oleh rohyza — Februari 15, 2012 @ 11:03 am | Balas

  • KEKUATAN REZEKI UNTUK MENDAPAT ANAK TERHALANG 80%. KENA HANCURKAN HALANGAN DAN PUNCANYA, INSYAALLAH. BOLEH COL SAYA JIKA ADA PERMASALAHAN, INSYAALLAH.

   Komen oleh intanrohaida — Februari 16, 2012 @ 6:38 pm | Balas

 108. tahun ni 7thn usia perkahwinan saya namun belum pernah hamil. apakah kaedah rawatan yang sesuai dgn saya?

  Komen oleh erra — Februari 15, 2012 @ 11:20 am | Balas

  • BOLEH COL SAYA UNTUK DIAGNOS DETAIL DAN RAWATAN, INSYAALLAH.

   Komen oleh intanrohaida — Februari 16, 2012 @ 6:36 pm | Balas

 109. Terima kasih sebab balas komen saya…maksud akak rawatan jarak jauh tu camner ea…macam mana nak cal….boleh bagi no tel…

  Komen oleh Rina — Februari 16, 2012 @ 7:02 pm | Balas

  • ADA DLM SEBELAH KANAN BLOG, COL PAGI, INSYAALLAH

   Komen oleh intanrohaida — Februari 16, 2012 @ 9:26 pm | Balas

 110. assalam,

  saya miza hampir setahun perkahwinan kami tetapi belum di kurniakan zuriat..saya dan suami terlalu inginkan zuriat. masalah yang saya hadapi sejak berkahwin ialah period saya tidak teratur. kadang2 dua tiga bulan tak datang..jadi saya nak tahu adakah pengambilan susu kambing higoat ni dapat membantu saya dan suami..

  Komen oleh miza — Februari 19, 2012 @ 9:07 pm | Balas

 111. assalamualaikum..sis intan

  saya sekarang hamil anak kedua 10 minggu.sejak dari mula pregnant start batuk2 berkahak.baru2 ni sbb x tahan dan x mahu ambil ubat doktor saya minum higoat campuran kurma dan madu.baru dua hari minum saya rasa ada perubahan.batuk berkurangan serta kahak kurang.

  anak lelaki saya berusia 5 tahun juga ada masalah kahak yang banyak sampai ganggu tidur mlm.tp anak saya x tahu nak buang kahak.dia juga suka minum higoat.

  soalan saya berapa peratuskah kesesuaian saya serta anak lelaki saya dengan higoat.haruskah saya minum 2 sachet sehari seperti yang disarankan dekat kotak?saya juga juga ingin minum higoat utk sumber kalsium saya dan bayi dalam perut.
  terima kasih..

  Komen oleh mas — Mac 14, 2012 @ 3:56 pm | Balas

  • boleh minum 3 sachet seminggu. untuk anak boleh minum 4 sachet seminggu, insyaallah. wallahu alam

   Komen oleh intanrohaida — Mac 14, 2012 @ 8:06 pm | Balas

   • terima kasih..insyallah akan diamalkan spt yg sis sarankan.

    Komen oleh mas — Mac 15, 2012 @ 5:50 pm

 112. asalamualaikum!!!
  saya mengalami masalah angin badan yg banyak,begitu juga anak2 saya ketiga2 anak saya mengalami masalah angin dalam perut ,mereka kerap kembung dan pening adakah susu kambing ni sesuai utk mereka?

  Komen oleh Suhada — Mac 17, 2012 @ 8:47 am | Balas

  • angin ini adalah masalah penyakit jasad yang berkaitan dengan corak pemakanan. sekiranya jasad sihat , sukar untuk dihinggapi masalah angin tetapi bila kebanyakan sistem badan lemah, maka masalah angin cepat menguasai. jasad lemah pula adalah kerana banyak punca. perlu didiagnosis apa puncanya. untuk merawat penyakit dengan pemakanan adalah bukan suatu tindakan yang banyak membantu kerana sepatutnya punca yang perlu dirawat terlebih dulu.

   namun bagi menjawab pertanyaan awak, kesesuaian susu kambing dengan anak2 awak secara general hanya 20%. wallahu alam.

   Komen oleh intanrohaida — Mac 18, 2012 @ 10:23 am | Balas

 113. Assalamualaikum…saya berusia 43 tahun, telah berkahwin hampir 3 tahun dengan suami yang baru setelah saya bercerai mati dengan suami yang pertama, saya pernah mengalami keguguran dan selepas itu sukar untuk saya mendapatkan anak lagi, adakah faktor umur saya? dan juga apabila datang haid selalunya hanya 3 hari saja itupun sikit-sikit, adakah susu kambing ini sesuai untuk saya? Apa pendapat intan?
  Sekian terimakasih…..

  Komen oleh Mazlina Ali — Mac 17, 2012 @ 10:31 pm | Balas

  • saya sebenarnya lebih suka orang col untuk meminta pendapat untuk mengelakkan silap faham berkomunikasi tulisan.

   jadi saya hanya akan jawab soalan secara general sahaja. kesesuaian susu kambing dengan awak tak ada. hanya 10% sahaja. perlu atasi punca dulu.

   Komen oleh intanrohaida — Mac 18, 2012 @ 10:26 am | Balas

 114. saya dah berkahwin setahun lebih masih belum di kurniakan zuriat.isteri ade masalah pcos hormon x balance n period x teratur.minum higoat boleh membantu ke?

  Komen oleh azan — Mac 22, 2012 @ 3:42 pm | Balas

  • saya nampak tak sebab ada masalah lain.

   Komen oleh intanrohaida — Mac 28, 2012 @ 8:31 am | Balas

 115. salam akak,

  Mohon pandangan akak, saya dah 3 tahun lebih kahwin dan masih belum dikurniakan anak. Bolehkan susu kambing membantu meningkatkan hormon kesuburan saya bagi membantu saya untuk berpeluang hamil… Tima Kasih…

  Komen oleh mira — Mac 31, 2012 @ 11:05 pm | Balas

  • rasanya lebih baik col saya, insyaallah . tapi untuk menjawab soalan susu kambing untuk hamil tak ada membantu meningkatkan kesuburan. wallahu alam.

   Komen oleh intanrohaida — April 1, 2012 @ 10:06 am | Balas

 116. Assalamualaikum…bolehkah susu higoat membantu sakit/sengal urat belakang, kurang tenaga, dan insomnia? Mana yg lebih baik utk kes ini, susu higoat biasa atau susu higoat kurma + madu? Tmksh.

  Komen oleh dila — April 3, 2012 @ 11:06 am | Balas

  • mungkin kurma . ada 30%

   Komen oleh intanrohaida — April 3, 2012 @ 3:36 pm | Balas

 117. assalamualaikm. saya nk tau, knp susu lactogen blh d mnum sbnyak 60%, jd yang 40% lg ada kandungan apa? mhn penjelasan, krn ank saya mnum susu tersebut

  Komen oleh sal — April 10, 2012 @ 11:31 am | Balas

  • sori tapi saya tak faham soalan awak.

   Komen oleh intanrohaida — April 11, 2012 @ 5:49 pm | Balas

 118. assalamualaikum..saya dah kawen 4 tahun tp blm ada zuriat. saya nak sgt2 anak..umo dah msk 30 thn..sedih n cemburu bila tgk org baru kawen dah bunting pelamin.. saya xleh minum susu lembu sbb bau dia kurang enak.. tp sy xpernah try lg minum susu kambing. org kata susu kambing pun berbau jgk.. mana lagi bagus samada minum hi-goat @ susu kambing tulen.. saya nak baby..nak iikhtiar cara minum susu kambing plak. saya dan suami xde masalah apa2.. dah check smua xde masalah.. tolong la bantu saya..!!

  Komen oleh hazita — April 24, 2012 @ 10:45 pm | Balas

  • sebaiknya col saya . apa yang saya nampak masalah awak adalah kekuatan rezeki yang berbeza antara awak dan suami, kekuatan rezeki untuk mendapat anak suami awak adalah 90%, manakala kekuatan rezeki untuk mendapat anak awak pula adalah 10%. count sperm suami 46 juta, lebih dari lelaki normal 40 juta, insyaallah, tetapi kekuatan telur awak tiada. maka pembenihan tak berlaku. puncanya adalah dari amalan awak. wallahu alam.

   Komen oleh intanrohaida — April 25, 2012 @ 7:09 am | Balas

   • salam..boleh puan jelaskan dengan lebih lanjut? macamana kiraan puan yg saya hanya 10% sahaja.. apa yg perlu saya amalkan untuk dapatkan anak..

    Komen oleh hazita — April 25, 2012 @ 5:05 pm

   • insyaallah. col saya

    Komen oleh intanrohaida — April 26, 2012 @ 12:24 pm

 119. Salam..Saya dah kawin hampir setahun…tp masih belum di kurniakan anak..umur sy dh 32 thn..adakah susu kambing boleh membantu sy untuk hamil.

  Komen oleh Hariyati — April 26, 2012 @ 12:47 pm | Balas

  • susu kambing membantu untuk hamil 0%. wallahu alam

   Komen oleh intanrohaida — April 26, 2012 @ 1:36 pm | Balas

 120. jadinya susu kambing ni tak sesuai laa utk sy..boleh puan suggestkn ape yg perlu sy amalkan untuk mendapatkan zuriat..Terima Kaish

  Komen oleh Hariyati — April 26, 2012 @ 4:33 pm | Balas

  • banyakkan doa. clearkan masalah sistem tubuh. awak dan suami. dua dua bermasalah.

   Komen oleh intanrohaida — April 26, 2012 @ 6:10 pm | Balas

 121. Saya ingin tahu bagaimana susu kambing dapat membantu saya dalam mengatasi masalah sakit-sakit sendi yang menyebabkan saya rasa malas, murung dan ingin menyendiri. Terima kasih.

  Komen oleh mia — April 26, 2012 @ 7:48 pm | Balas

  • awak boleh minum dalam sesachet seminggu tetapi susu kambing tak membantu dalam masalah yang awak maklumkan itu.masalah awak gangguan emosi dalam 70%.puncanya dari gangguan saka yang dah masuk dalam sum sum tulang . wallahu alam

   Komen oleh intanrohaida — April 26, 2012 @ 8:54 pm | Balas

 122. Bagaimana cara nak buang saka dalam sum sum tulang tu, puan? Selama ini saya cuba nak jadi rajin beribadah tapi tidak berupaya melawan perasaan malassss ini. Terima kasih puan.

  Komen oleh mia — April 27, 2012 @ 6:16 am | Balas

  • ada banyak yang nak dirawat, selain gangguan, sistem tubuh, kelenjar dan organ, awak juga kena dirawat ketidakseimbangan unsur serta kekuatan dalaman. tapi insyaallah boleh diikhtiar rawat, muga ada kekuatan dalam rawatan.

   Komen oleh intanrohaida — April 29, 2012 @ 6:52 am | Balas

 123. Siapa yang boleh membantu saya, puan? Apakah yang perlu saya sediakan untuk mendapatkan rawatan yg banyak itu? Sekarang ini saya rasa seperti sedang dirawat….pinggang bahagian belakang rasa hangat semacam. Terima kasih kerana menjawab persoalan saya.

  Komen oleh mia — April 29, 2012 @ 10:35 pm | Balas

  • banyaklah mohon petunjuk dengan ALLAH minta agar orang yang membantu rawat awak membantu penyembuhan dan tidak membawa mudarat lagi. hanya ALLAH yang maha mengetahui dan memberi petunjuk. persediaan rawatan kena bincang dengan perawat sendiri . wallahu alam.

   Komen oleh intanrohaida — April 30, 2012 @ 8:27 am | Balas

 124. Salam puan, sy ingin bertanya bg pihak ibu mertua yg kini dan sudah sekian lama mengalami masalah berat bdn yg berlebihan, skt lutut dan seringkali mengalami bengkak di bhgn buku lali dan ke atas. Makan skali sehari pun, tidak membawa perubahan langsung pd brt bdnnya. Pd pendpt puan, adakah susu kambing boleh membantu ibu mertua sy?

  Komen oleh ninety9mall — Mei 7, 2012 @ 1:05 am | Balas

  • sistem penghadaman, perkumuhan, dia sangat lemah. untuk rasa kenyang perlu ada kekuatan fokus dari hipothalamus, masalahnya hipothalamus dia juga lemah . dia tak punya kekuatan untuk mengawal nafsu makan. dia sakit lutut kerana asid urik tinggi. bengkak di buku lali kerana kaki tak mampu menampung berat badan, begitu juga lutut. dia juga ada masalah angin dan tak mampu memproses lemak. metabolisme sangat rendah. kena turunkan berat badan tapi susu kambing tak membantu masalah ini. rawat dulu gangguan di bahagian kaki hingga ke perut baru rawat sistem tubuh dan organ dia, insyaallah. muga ALLAH memberi kekuatan dan kemudahan, wallahu alam.

   Komen oleh intanrohaida — Mei 7, 2012 @ 10:39 pm | Balas

  • berat badan berkait rapat dengan sistem badan terutama perkumuhan dan penghadaman. dia lemah sistem ni. dan kemampuan organ hipothalamus untuk fokus. organ ni juga dia lemah. kena rawat sistem badan dia dulu baru boleh rawat penyakit. sebenarnya bila rawat sistem badan terawat sekali penyakitnya. insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Mei 17, 2012 @ 11:53 am | Balas

 125. salam puan..saya dh kawen 2thn lbh…msh blum dikurniakn anak…saya dh buat prosuder perubatan di hospital..doc ckp pintu rahim saya sempit n doc dh bukakan sedikit..tu ja…count sperm husband saya juga ok..xdak masalah..adakah saya sesuai utk minum susu kambing ini?

  Komen oleh sitie — Mei 8, 2012 @ 11:40 am | Balas

 126. salam..saya berminat jgak nk tau keadaan saya.. cmne saya nk berbual dgn awk yer?boleh email saya x? tq

  Komen oleh norida — Mei 8, 2012 @ 7:56 pm | Balas

  • col saya. saya tak suka bersms dan emel

   Komen oleh intanrohaida — Mei 17, 2012 @ 11:50 am | Balas

 127. salam puana..saya dh kawen 2thn lbh & masih blum dikurniakan zuriat..baru ni sy ada melalui satu prosuder perubatan di hosp pakar n doc sahkan hnya pintu rahim sy ja yg sedikit sempit..doc tue dh tlg bukakan..count sperm husband sy pun ok..xdak masalah…sesuai x sy minum susu kambing ini?

  Komen oleh sitie — Mei 8, 2012 @ 10:29 pm | Balas

  • boleh col saya

   Komen oleh intanrohaida — Mei 17, 2012 @ 11:50 am | Balas

 128. SALAM PUAN
  SAYA MENGALAMI MASALAH SAKIT BELAKANG DAN KENCING TIDAK LAWAS APAKAH HI GOAT SESUAI UTK SAYA?
  TERIMAKASIH PUAN.

  NIZAM

  Komen oleh MOHAMMAD NIZAM — Mei 13, 2012 @ 10:59 pm | Balas

  • ada risau pasal rezeki ke? banyak berserah dengan ALLAH. kekuatan rezeki ni dari DIA bukan usaha dan kerjaya kita. nak rawat boleh col saya.insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Mei 17, 2012 @ 11:48 am | Balas

 129. salam puan, saya suhana, saya dh kawin hampir 2 tahun tp masih belum ade rezeki nk timang anak..saya dh pegi urut bidan, dia ckp nadi perut saya lemah dan sy penah pergi bjumpa ustazah, dia kata saya ade gangguan saka, mcmana saya nk buang tu sume dan kuatkan balik nadi perut saya untuk saya boleh hamil mcm pasangan lain..boleh ke sy minum susu kambing ni tuk pulihkan semua..boleh hubungi saya di talian 0136417266

  Komen oleh SUHANA BINTI SUHAIMI — Mei 16, 2012 @ 10:47 am | Balas

  • col saya

   Komen oleh intanrohaida — Mei 17, 2012 @ 11:45 am | Balas

 130. askum…saya ingin bertanya mengenai maslah perut…. bagi penghidap kanser kolon…gastrik dan ulser… adakah boleh menggunakan produk susu ini… dan ape cadangan puan

  Komen oleh mohd nizam — Mei 17, 2012 @ 10:22 am | Balas

  • masalahnya begini, tahap kanser kolon masih tahap 1. tapi dah 70%. jika dibiarkan akan masuk stage 2. jenis malign. iaitu yang merebak.pada usus kecil 10%. pada usus besar 60%. tahap gastrik hanya 40% dan ulcer 30%. susu kambing tak membantu selagi masalah pokok tak selesai. rawat masalah pokok dulu baru bantu dengan pemakanan.
   wallahu alam

   Komen oleh intanrohaida — Mei 17, 2012 @ 11:45 am | Balas

 131. bagaimana nak dpt kan no tel puan intan….boleh sms saya 0165926986.masalah dan 14 tahun kahwin masih belum ada zuriat…

  Komen oleh ayu75 — Mei 17, 2012 @ 2:00 pm | Balas

 132. Assalamualaikum Puan. Saya telah berkahwin hampir 5 tahun dan belum dikurniakan cahaya mata.Namun begitu, rezeki Allah, baru-baru ini saya telah disahkan hamil dan kini kandungan saya telah masuk 6 minggu. Saya dan suami sangat gembira, dan kerana itu, saya sering berjaga-jaga agar kandungan ini selamat sehingga saya melahirkannya.

  Untuk pengetahuan puan, saya sering mencari-cari di internet dan bertanya kawan-kawan susu apa yang sesuai untuk saya. Saya begitu khuatir jika susu2 atau apa-apa makanan yang saya makan akan memudaratkan kandungan saya. Saya begitu mengharapkan yang saya akan dapat melahirkan anak saya ini dengan selamat. Buat masa ini, saya memang mengamalkan meminum susu kambing (hi goat) 2 kali sehari iaitu pagi dan petang/malam. Saya juga minum susu soya dan kadang-kadang ada ambil produk supremix (biodex). Namun,tadi saya ada bersembang dengan jiran masa pegi tengok babynya yang baru dilahirkan dan beliau memaklumkan yang susu kambing tu panas. Saya jadi sangat risaukan ttg kandungan saya. Jiran saya ada mencadangkan saya minum susu anmum dan kawan baik saya pulak cadangkan saya minum susu enfamama. Kerana risau, saya beli kedua-duanya hari ni dan baru cuba anmum dulu segelas. Mohon puan untuk memberi pandangan, susu apa sebenarnya yang sesuai untuk saya. Terima kasih.

  Komen oleh ERNI SAFURA BINTI AWANG — Mei 20, 2012 @ 11:37 pm | Balas

  • sebenarnya pemakanan ini yang paling penting sebelum memastikan kesesuaiannya dengan diri kita adalah memastikan sama ada pemakanan itu halal atau haram. untuk itu pemakanan yang awak sebut itu ada yang sangat tinggi unsur haram di dalamnya. namun atas kemaslahatan , sekiranya awak benar mahu meminta bantuan pendapat saya, ada baiknya col saya bercakap sendiri dan insyaallah saya boleh bantu tengok sekali keadaan kandungan, insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Mei 21, 2012 @ 7:08 am | Balas

 133. sy ada anak lelaki umur 20 tahun. dia mengidap penyakit sawan tarik dari umur 4 tahun hingga sekarang.Bahagian belakang dia telah membengkok (Tulang belakang). Sy ingin bertanya adakah dia dapat dipulihkan

  Komen oleh yati — Mei 29, 2012 @ 11:40 pm | Balas

  • semua penyakit mampu dupulihkan dengan izinNYA. insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Mei 30, 2012 @ 8:28 am | Balas

 134. salam,
  puan saya seorang isteri kedua yang baru 2 tahun berkahwin dgn suami yg berumur 50 tahun, ttp belum dikurniakan zuriat. perkahwinan pertama saya selama 3 tahun dahulu dgn lelaki berusia 20-an juga tidak dikurniakan zuriat. suami sy skrg mmg telah memiliki cahaya mata dgn isteri pertama. walaupun telah check up dgn doktor dan memberitahu kami tiada masalah, tetapi kami masih belum dikurniakan zuriat. cuma ade doktor beritahu uterus saya kecil @ dinding rahim tidak tebal. tetapi dinding rahim nipis ni slalunya hanya org2 yg telah melahirkan bayi mengalami masalah itu. kami juga telah membuat iui sebanyak 2 kali tetapi gagal. sekarang ni saya cuba amalkan susu kambing hi-goat. saya juga telah amalkan sapuan krim lumiglow, berurut pun dah banyak kali. suami juga makan supplement seperti spemen dan tribeston. apakah masalah sebenar yg saya hadapi? terima kasih

  Komen oleh riana — Mei 30, 2012 @ 11:21 am | Balas

  • boleh hubungi hp saya

   Komen oleh intanrohaida — Mei 30, 2012 @ 4:19 pm | Balas

 135. salam,

  sy bru shj menjalani opt buang cyst buat kali ke -2. doktor memaklumkan sy perlu mengelakkan makanan berasaskan tenusu kerana ia akn menyebabkan cyst kembali aktif. tetapi sy ada mendgr ceramah ustaz utk mengamalkan susu kambing & madu utk mendapatkn zuriat krn sy sudah berkahwin hampir 9 thn tp tiada anak lagi.

  mohon pandangan puan berkaitan perkara ini. terima kasih.

  Komen oleh haflyn — Jun 9, 2012 @ 11:59 pm | Balas

  • kena rawat masalah core dulu baru boleh dapatkan kekuatan dengan susu , insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Jun 11, 2012 @ 8:11 am | Balas

   • apa maksud masalah core tu?

    Komen oleh azlin — Jun 11, 2012 @ 5:35 pm

   • saya dah explain dlm phone

    Komen oleh intanrohaida — Jun 12, 2012 @ 8:19 am

 136. salam..sy dh berkahwin nk msuk 9 bln tp masih belum ada tanda2 nk hamil..kami sgt menginginkan cahaya mata..period sy normal..tk pg cek doktor lg sbb belum smpi sethn…skg ni tgh mencari susu kambing utk di amalkan…mohon pndangan puan.tq

  Komen oleh zuliana — Jun 12, 2012 @ 4:23 pm | Balas

  • sama juga macam kebanyakan yang lain, ada masalah akar yang perlu dirawat terlebih dulu baru boleh rawat melalui pemakanan.insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Jun 12, 2012 @ 6:38 pm | Balas

 137. Area jhor kt ane bleh dptkn susu kmbg segar? Blh bg no phone? Sy brmnt nk bli..

  Komen oleh yati — Jun 12, 2012 @ 11:20 pm | Balas

 138. As salam kak. Saya ni dah kawin hampir 6 thn tp smpai skrg masih xde zuriat..sedih sangat bile tgk org lain ada baby :( dah puas berubat tp masih xde tanda2 hamil. skrg amalkan susu kambing al-khisbun dan madu. saya jugak selalu rasa sakit dada & nak pitam, suami pulak ade penyakit tiroid. ade ke peluang utk saya dan suami menimang cahayamata? harap pandangan dan bantuan akak..terima kasih :)

  Komen oleh nanie — Jun 20, 2012 @ 7:02 pm | Balas

  • insyaallah boleh rawat n insyaallah boleh ada zuriat. segalanya dariNya.

   Komen oleh intanrohaida — Jun 25, 2012 @ 11:20 am | Balas

 139. Salam,

  Saya sedang mngandung 8 bulan untuk anak ketiga.. dan baru shj mecuba susu kambing higoat. Sepanjang pregnancy kali ini saya mengalami alahan angin dalam badan yg teruk & masih lagi muntah2 pada waktu mlm. Apa shaja yg dimkn untuk dinner keluar balik. adakah higoat ini dpt membantu? bagaimana pula untuk anak saya yg agak pelupa dlm pelajarannya..umur 8 tahun.. boleh ker dia amalkan susu ini.. lagi satu puan, ayah saya mengalami stroke separuh badannya lumpuh. boleh ke dia amalkan susu ini.. saya ingin cadangkan padanya tetapi ayah saya terlalu percaya kepada ubat hospital..

  Komen oleh eida — Jun 25, 2012 @ 11:05 am | Balas

  • ubatan akan beri tenaga dan bila tenaga habis perlu ubat lagi. sebaiknya rawat tenaga jasad sendiri. hi goat bantu awak , 10%. anak juga 10%. ayah ayah juga 10%. rawat masalah dasar dulu baru menjadikan makanan sebagai ikhtiar tenaga, insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Jun 25, 2012 @ 11:23 am | Balas

 140. salam kak intan, sy cuba call kak intan pagi ini byk kali tapi x dpt..hrp kita dpt berkomunikasi sbb sy ada masalah untuk dptkan zuriat, kahwin hampir 2 tahun dan umur sy sudah masuk 30 tahun. no hp saya 0197167691

  Komen oleh shahrina — Jun 28, 2012 @ 10:11 am | Balas

  • ok reen, insyaallah. bila dah set nak dtg jumpa col dulu

   Komen oleh intanrohaida — Jun 28, 2012 @ 11:06 am | Balas

 141. Sy sekarang sedang hamil ank ke 3 dah 8 bulan.tapi sy rasakan badan sy sangat lemah terutama bila waktu ptg dan mlm.sblmni sy mengalami sakit belakang dan sy sudah mencuba makan herbalife dan sekarang sy minum jus vemma.anak sy yg sulung 6 tahun mengadu sakit kepala mengikut mri scan result takde apa2 yg major.anak yg sy yg sulung juga sebelum ini batuk2 mlm.anak sy yg kecil jugacselalu selsema dan sering gatal2.sy ingin mencuba susu kambing.bagaimana diagnosis awal puan terhadap keserasian susu kambing terhadap sy dan family.

  Komen oleh Rozi — Jun 29, 2012 @ 7:04 pm | Balas

  • keserasian susu kambing 20%.

   Komen oleh intanrohaida — Julai 3, 2012 @ 5:48 pm | Balas

 142. salam Puan, saya rozi. saya sekarang sedang mengandung anak ke 3, dah 8 bulan.tapi saya merasakan badan saya sangat lemah terutama diwaktu petang dan malam. Sebelumni, saya mengalami lenguh/sakit belakang terutama dibahagian belikat. sampaikan saya tak menyusu badan anak saya yang ke 2 kerana saya sakit belakang yang teruk. saya kene berbaring dahulu, barulah kurang sikit sakit belakang saya. saya juga mengalami kemurungan tak tau kenapa. sebelum mengandung saya ada cube produck herbalife dan alhamdulillah sedikit sebanyak herbalife membantu saya dengan masalah sakit belakang tu dah berkurangan tapi saya stop herbalife kerana tak tahan nak minum banyak setiap hari disamping hraganya yang mahal.sekarangni saya juga megambil jus vemma di pagi2 hari sebelum makan.saya juga memberi vemma kepada anak2 saya. Anak saya yang sulung sebelumni mengalami batuk malam tiap2 malam terutama jam 3 pagi.saya perasan dengan jus vemma batuk dia dah berkurangan. saya baru terbaca berkenaan khasiat susus kambing dan bercadang nak mengambil susu kambing untuk saya, anak saya yang sulung-6 tahun dan anak saya yang kecil 3tahun. anak saya yang kecil juga selalu selsema. bolehkah puan bagi diagnosis tahap kesesuaian susu kambing terhadap saya dan famili.terima kasih.

  Komen oleh rozi — Julai 1, 2012 @ 2:34 pm | Balas

  • masalah keletihan selalunya melibatkan kadar metabolisme yang lemahdan masalah penghadaman yang serius. insyaallah boleh dirawat. namun, kena rawat masalah gangguan dulu baru rawatan pada jasad akan boleh kekal, insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Julai 3, 2012 @ 5:43 pm | Balas

 143. Assalamualaikum, saya bertanya bagi pihak suami, kanser kolon stage 3, dah buat surgeri, dah siap buat rawatan radioterapi 25 kali, dan sekarang sudah 4 kali kemoterapi. Semua kemoterapi 8 kali. Selain tu, doktor bagi juga oralterapi, iaitu ubat makan. ada kesan sampingan dari kemoterapi seperti tak lalu makan, letih dan loya. Susu tidak digalakkan untuk pesakit kanser kerana mengandungi mukus yg menggalakkan pertumbuhan sel kanser. Bagaimana dengan susu kambing, seperti yang saya pernah baca, tiada lendir, Tolong beri pendapat.

  Komen oleh aslina binti abu kasim — Julai 2, 2012 @ 6:48 pm | Balas

 144. salam saya zura sy skrg hamil 2 bln , sy mintak akk tolong scan samada saya ade gangguan atau saka sebab sebelum sy pernah hamil masuk 3 bln gugur sy takut kandungan gugur disebab kan gangguan. Lagi satu nak tanye susu kambing sesuai tak untuk saya amalkan sekarang?

  Komen oleh zurra — Julai 3, 2012 @ 9:31 am | Balas

  • boleh col saya untuk scan sekiranya mahu merawat, insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Julai 3, 2012 @ 2:00 pm | Balas

 145. salam, saya sunita…saya dah kahwin masuk 8 tahun dan masih belum ada rezeki untuk mengandung.saya juga ada mimpi berada di tempat tinggi n mimpi baby. adakah itu salah satu gangguan saka.susu kambing sesuai tak untuk saya ambil sekarang.Saya nak sangat mengandung dan dapatkan cahaya mata.

  Komen oleh sunita — Julai 4, 2012 @ 7:16 pm | Balas

  • biasanya mimpi begitu petanda ada sihir. sihir awak ada. duduk di bahagian perut ke kaki. anak adalah anugerah Allah tapi kena rawat halangan , insyaallah jika dah rawat, kekuatan untuk dapat zuriat akan naik.

   Komen oleh intanrohaida — Julai 17, 2012 @ 2:35 pm | Balas

 146. Assalamualaikum, terima kasih di atas maklumat yang sangat2 meyakinkan. Saya dah mula amalkan minum susu kambing segar sejak beberapa minggu lalu. Alhamdulillah saya dapat rasakan kebaikannya. Saya mulakan minggu pertama dengan yogurt susu kambing. Rasanya sangat segar dan tidak berbau langsung. Soalan saya ialah apa beza antara yogurt dan susu segar? Maksudnya dari segi kebaikannya. Mana yang lebih digalakkan meminumnya. Anak saya pula saya bekalkan dengan Susu Kambing Hi Goat. Alhamdulillah dia lebih tenang dan bertanggungjawab. Lembut hatinya dan rajin berpuasa. Rasanya yang sedap membuatkan anak saya akan memastikan bekalan susu kambingnya sentiasa ada. Untuk orang Johor, anda boleh dapatkan susu segar atau yogurt susu kambing yang akan dihantar ke rumah di no 017 2185535 atau layari mw.koh@hotmail.com

  Komen oleh sharidah md shah — Julai 5, 2012 @ 8:56 am | Balas

 147. salam kak,
  saya nak tanye saya ni dh usaha mcm2 untuk anak ke 2, anak pertama dah 11 thn, asaya dah opt buang cist pd 2007 dan ada endometriosis, sampai skrg belu berjay ahamil lagi ..macam2 ikhtiar dah..apa yg tak kena lagi tak tau..minta nasihat Intan jika boleh.saya dah umur 37th skrg..
  tks

  Komen oleh Aishah — Julai 5, 2012 @ 2:49 pm | Balas

  • kekuatan sistem rahim 30%. kena rawat naikkan sistem rahim dulu , insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Julai 17, 2012 @ 2:32 pm | Balas

 148. Salam,
  saya cuba kak, tapi tak jwb,.bila leh saya call lagi ek..tks

  Komen oleh Aishah — Julai 6, 2012 @ 8:14 am | Balas

  • tempat saya ni talian sesak, so sometimes kena col a few times.. cuba j lah sampai dapat. banyak doa minta Allah mudahkan, insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Julai 17, 2012 @ 2:31 pm | Balas

 149. assalamualaikum…kak intan, saya baru hamil 6 minggu..drp pembacaan saya di atas, susu kambing ‘panas’..bolehkah saya amalkan minum susu kambing ni di awal kehamilan saya? saya telah amalkan minum 1 sachet sehari bmula kandungan 5 mggu, tp skrg ragu-ragu pula…

  Komen oleh Nor Khairiah — Julai 10, 2012 @ 3:25 pm | Balas

  • insyaallah tak bawa mudarat. kesesuaian dengan awak , dalam 3 sachet seminggu, insyaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Julai 17, 2012 @ 2:29 pm | Balas

   • SEPATUTNYA TIAP2 HARI KENA MINUM SUSU KAMBING …..AWAK SILAP SUSU KAMBING BUKAN ‘PANAS’ SEBENARNYA SUSU KAMBING BERSIFAT ALKALI DAN DALAM BADAN KITA BANYAK ASID DISEBABKAN OLEH PEMAKANAN KITA……NABI X MATI PUN MINUM SUSU KAMBING….PANAS SEBAB DAKYAH YAHUDI…….KITA KHATAM QURAN BERPULUH2 KALI TAPI KITA KAJI TAK ALQURAN…..YAHUDI DIA KAJI…….DALAM ALQURAN DAH CERITA SEMUA NI…..MAAF KALAU TERKASAR BAHASA….KALAU NAK BREAST AWAK CANTIK……BANCUH SUSU KAMBING NGAN AIR SUAM JANGAN TERLALU CAIR(BANCUH ASAL BLEH SAPU KAT KULIT)CAMPURKAN NGAN MADU TIGA TITIK UNTUK MELIKAT.KEMUDIAN SAPU PADA BREAST DAN SELURUH BADAN.IA AKAN KERING DALAM MASA 4MINIT.AMALKAN MESTI ADA PERUBAHAN.PALING LAMA PAKAI MASK JANGAN LEBIH DUA JAM

    Komen oleh MUHAMMAD ASRI(HR CENTRE STATION 18 PENGKALAN) — September 28, 2012 @ 4:57 pm

   • Terima kasih atas komen awak dan kesudian awak memberi komen dalam blog saya. Insyaalah. Mungkin bagus komen awak ini sebagai base saya untuk nyatakan yang kita banyak sekali bergantung pada yang kita sangkakan fakta tetapi malangnya bukan hakikat yang sebenar. Rasulullah tercinta memang minum susu kambing tetapi

    1. Itu bukan ‘luxury’ tetapi sangat jarang baginda bertemu dengan susu kambing, baginda lebih banyak hari yang tiada bertemu apa2 rezeki pun untuk mengisi perut baginda yang mulia.

    2. Susu kambing yang baginda minum adalah yang fresh dari perut kambing dan tidak pernah lebih dari beberapa jam apatah lagi untuk bermalam.

    Jadi untuk itu, ya susu kambing memang sunnah tetapi betul2 mengikut cara baginda. Dengan kecanggihan teknologi moden susu kambing telah diberi nafas baru, ada yang mampu bertahan lama dan ada yang telah dijadikan tepung untuk memudahkan pengedaran dan simpanam, malangnya itu jugalah penyebab kenapa susu kambing yang telah dimudahkan ini tidak membantu sangat dalam penyediaan tubuh seperti yang awak nyatakan. Apatah lagi sekiranya mereka yang ingin mengandung itu mempunyai gangguan dalam tubuh. Maka terlebih dulu perlulah dirawat semua halangan sebelum menggunakan pemakanan sebagai ikhtiar. Insyaallah dan wallahu alam. And for the record untuk penyusuan bayi, breast milk is the best.

    Komen oleh intanrohaida — September 28, 2012 @ 7:16 pm

 150. As-Salam Akak,
  Saya dah kahwin hampir 2 tahun tp masih belum dapat anak. Sy nak try minum susu kambing sesuai tak sebagai usaha utk dptkan anak? InsyaAllah. Suami saya pun dah cuba beberapa hari & rasanya sesuai sbb xde sakit perut & kurang letih. Harap akak dpt membantu. Terima kasih.

  Komen oleh Weyn — Julai 17, 2012 @ 2:36 am | Balas

  • boleh col saya utk scan . susu kambing 40% membantu, insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — Julai 17, 2012 @ 2:17 pm | Balas

 151. salam kak..saya dah 8bulan kawen,tp xde tanda2 hamil lagi..dah pegi pakar,doc kata rahim ok, telur pun ok..saya tahu anak itu rezeki dari Allah, tapi sebagai pasangan berkahwin, kite berharap untuk mendapat zuriat..suami kerap culas bila di hari2 subur.sy juga kurang bersemangat pada waktu tersebut.sy pernah sarankan untuk berjumpa ustaz jika ada gangguan lain, tetapi suami menafikan..adakah susu kambing+kurma dapat bantu hindar ilmu sihir?

  Komen oleh anna — Julai 22, 2012 @ 10:02 am | Balas

  • kita tidak bermasalah tanpa sebab. kekuatan kita adalah ikhtiar, janji ALLAH pada hambaNYA adalah tiada penyakit tanpa ubat. lalu satu cara merawat adalah menghancurkan kekuatan gangguan dalam jasad. kebanyakan dari kita memandang remeh kekuatan gangguan makhluk dalam merosakkan sistem tubuh atas alasan tak akan semua penyakit kerana gangguan, malangnya itulah antara tipu daya syaitan dalam merosakkan anak Adam, musuhnya yang paling didendami, iaitu memasukkan rasa was-was. atas alasan moden juga kita kurang percaya, walhal Allah menunjukkan ia tidak mustahil dengan mengizinkan rasulullah tercinta juga disihir dan dirawat Jibril.

   dalam kes anna suami isteri, ada sihir pada diri suami . malah sebenarnya ada 3 jenis gangguan dalam diri dia. semua kena clear dulu, bersamaan dengan menaikkan kekuatan jasad. anna sendiri ada tumpangan sihir dari suami. duduk di perut ke kaki. kekuatan rahim terhalang kerana gangguan, insyaallah boleh dirawat.

   Komen oleh intanrohaida — Julai 22, 2012 @ 2:48 pm | Balas

 152. assalamualaikum…akak,sy telah mendirikan rmhtangga hampir 5 thn dan masih belum dikurniakan zuriat.sy pernah keguguran 2 X.haid sy x menentu hampir 2 thn.kadang2 hampir sebulan pendarahn,Bnyk doktor yg sy temui mengatakan hormon sy x stabil.sy buntu!.sy pernah membuat rawatan islam dr seorang ustz,dan sy menghadapi mslah gnguan benda halus.apakah pandangan akak tntng masalah sy.sy tidak pernah berputus asa utk berubat

  Komen oleh fatimah binti mat ali — September 1, 2012 @ 9:42 pm | Balas

  • kekuatan jasad berganyung kepada kekuatan dalaman. kekuatan dalaman mudah jatuh jika ada gangguan. memang kena clearkan gangguan dulu baru naikkan kekuatan jasad. anak adalah anugerah ALLAH, namun, jika wujud halangan kena hancurkan halangan dulu baru teruskan ikhtiar ; insyallah.

   saya boleh scan dan tengok permasalahn awak, insyallah tapi saya lebih suka orang col saya,..

   Komen oleh intanrohaida — September 2, 2012 @ 6:18 am | Balas

   • Assalamualaikum.saya ingin hamil tapi gagal.first son 9 tahun.gugur 5bulan 2009 lepas tu x hamil lagi.susu kmbing sesuai tak dgn saya suami anak.berubat ruqyah 2thn lepas sembuh dari jin dr bhg kepala dgn perut.namun gagal hamil

    Komen oleh azirawati abdul rahman — Februari 18, 2013 @ 8:04 pm

 153. salam..kak sya idah dari Wilayah Persekutuan Labuan, nak bertanya…sya mempunyai 1 org anak yg berusia 14thn…dan hingga sekarang saya tidak lagi mengandung…pelbagai usaha tlh sya buat….IUI pun sya buat..tpi x berhasil…sya pernah minum air buah zuriat dari Mekah..namun masih tidak mendatangkan hasil dan sekarang ni sya baru nak amalkan minum susu kambing……sya ada buat pemeriksaan doktor…tpi sya dan suami tidak mengalami apa2 masalah…period sya juga normal ……sampai sekarang sya sendiri x tau apa sebenarnya masalah sya hingga tidak boleh hamil lagi…………blh x akak membantu saya…terima kasih

  Komen oleh idah — September 7, 2012 @ 2:40 pm | Balas

  • lebih baik hubungi saya personally. insyaallah

   Komen oleh intanrohaida — September 13, 2012 @ 6:32 pm | Balas

 154. tolong scan kesihatan saya. Saya pregnant bby no3. Skang da 6bln. sesuai x susu kambing dgn saya

  Komen oleh anne — September 22, 2012 @ 4:41 pm | Balas

  • col

   Komen oleh intanrohaida — September 25, 2012 @ 2:47 pm | Balas

   • SEPATUTNYA BILA AWAL MENGANDUNG MERANCANG NAK MENGANDUNG MINUM SUSU KAMBING SEBAB…..SIFAT ALKALI YANG TERDAPAT DALAM SUSU KAMBING BOLEH MENSTABILKAN ASID DALAM BADAN…..KULIT ANAK LEBIH CANTIK DAN GEBU BERBANDING MINUM SOYA HANYA MEMUTIHKAN TAPI TAK MENGGEBUKAN

    Komen oleh MUHAMMAD ASRI(HRC STATION 18 PENGKALAN) — September 28, 2012 @ 4:45 pm

   • Susu kambing yang terbaik adalah susu kambing fresh yang tidak bercampur dengan sebarang ubatan kimia atau menjalani proses ditepungkan dan tidak bermalam. Itulah amalan sunnah.

    Komen oleh intanrohaida — September 28, 2012 @ 7:21 pm

 155. As salam…hujung taun ni genap lah usia perkahwinan saya 15 tahun dan saya msh belum dikurniakan anak..belum rezeki lah tu….agak2 sesuai x saya minum susu kambing tu….

  Komen oleh sue — September 27, 2012 @ 11:05 am | Balas

  • kekuatan susu membantu hamil 10%. boleh minum 3 sachet seminggu, insyaallah. wallahu alam

   Komen oleh intanrohaida — September 28, 2012 @ 7:42 am | Balas

 156. Salam puan intan, telah berkahwin selama 7 tahun, masih belum dikurniakan zuriat lagi, ingin bertanya keberkesanan khasiat susu kambing untuk wanita yang belum hamil lagi. Apa pendapat puan.

  Komen oleh liza harun — Oktober 1, 2012 @ 12:08 pm | Balas

  • yang baiknya cuba dapatkan susu kambing fresh dan baru diperah. minum 5 kali seminggu. tapi kena rawat gangguan yang ada 60% di rahim. mudahan dimudahkanNYA.

   Komen oleh intanrohaida — Oktober 1, 2012 @ 2:31 pm | Balas

 157. salam puan.sy ibu kpd 5 org anak. selalu letih,stress n marah2. anak ke3 kerap demam n sawan. langsung x pernah guna susu kmbing, slps itu anak ke4 sy berikan susu kmbing higoat sehingga 5 bln n kini mamil gold..alhmdlh sihat n aktif. kini bb 3bln sy berikan karihome krn air susu sy mmg x byk…kami suami isteri ingin istiqamah dgn penggunaannya jd adakah ia bsesuaian dgn bb sy? dan sy ingin tahu susu mcmana yg baik utk kami sekelurga?

  Komen oleh maizatul — Oktober 4, 2012 @ 10:12 am | Balas

  • clearkan gangguan dulu baru rawat dengan makanan, insyallah

   Komen oleh intanrohaida — Oktober 6, 2012 @ 9:23 pm | Balas

 158. terima kasih puan di atas perkongsian maklumat tentang khasiat susu dan daging kambing (makanan sunnah) serta punca penyakit. Adakah dengan mengamalkan ayat2 manzil dapat membuang segala gangguan punca penyakit walaupun kita tidak pasti samaada kita mempunyai gangguan atau tidak..

  Komen oleh lin — November 18, 2012 @ 2:23 am | Balas

  • kena clearkan dulu gangguan melalui rawatan, insyaallah sambilmengamalkan manzil dengan niat kerana Allah bukan kerana nak hancurkan gangguan

   Komen oleh intanrohaida — Disember 1, 2012 @ 10:57 am | Balas

   • terima kasih puan kerana balas..adakah saya mempunyai gangguan? jenis yang bagaimana ya..

    Komen oleh lin — Januari 11, 2013 @ 5:31 am

 159. Assalamualaikum..Sesiapa yg tinggal di Area Ampang dan Pandan jika berhajat ngan susu kambing segar boleh call saya no 0192193432/0129745055,kalau luar K.L belanja pos tanggungan sendiri

  Komen oleh Mohar — Januari 15, 2013 @ 10:59 am | Balas

 160. Salam puan..saya terjumpa blog ini sebab mencari penawar untuk masalah sembelit dan baru nak mencuba susu kambing. melalui komen2 yang saya baca, ramai yang bertanyakan masalah sukar hamil. saya telah berkahwin pada tahun 2008 dan melahirkan anak pada tahun 2009. sekarang ini cuba untuk mendapatkan anak yang kedua tetapi tidak berhasil. saya penah mengambil pil kesuburan 3 kali pada tahun lepas tetapi tetap tidak hamil. ubat tradisional juga ada ambil selain mengurut.. apa sebenarnya masalah saya? adakah dengan minum susu kambing dapat membantu?

  Komen oleh faiznor — Januari 28, 2013 @ 10:15 am | Balas

  • ada baiknya col saya utk diagnosis lanjut

   Komen oleh intanrohaida — Januari 30, 2013 @ 4:43 pm | Balas

 161. salam..saya ada masalah jerawat..sebelum ni saya ada minum susu kambing..tapi jerawat saya makin banyak..kenapa ye..adakah ianya tak sesuai ngan saya?tq

  Komen oleh nur — Mac 9, 2013 @ 6:19 am | Balas

  • jerawat ada kaitan dengan beberapa perkara termasuk

   hormon
   darah
   kekuatan kulit

   masalah 10 sistem

   organ resdung rosak

   awak bermasalah dalam hal ini, 90%.

   susu kambing proses ni panas, maka keadaan hormon makin tak stabil,.. salah satu punca jerawat naik

   Komen oleh intanrohaida — Mac 25, 2013 @ 10:22 pm | Balas

 162. assalam puan, anak perempuan saya 4 tahun slalu mengadu nampak akan benda2 ghaib. apakah kaedah rawatan yg sesuai? macam mana nak tahu sama ada apa yg anak saya adukan itu betul2 die nampak atau hanya imaginasi dia sahaja?

  Komen oleh pn norul — Mac 12, 2013 @ 11:59 am | Balas

  • bukan imaginasi,.. sekarang bagaimana keadaan anak? gangguan dari sekeliling tinggi

   Komen oleh intanrohaida — Mac 25, 2013 @ 10:13 pm | Balas

 163. salam nak tumpang tya.. saya da hampir setahun kawen tapi masih belum dikurniakan zuriat.. saya juga period xregular. kadang2 hampir 8 bulan x datang. bile jumpa doc n doc bg ubat baru period. kalo x saya xperiod. boleh ke susu kambing hi goat kalo diamalkan sehari hari boleh memulihkan masalah period saya?

  Komen oleh hanis — Mac 15, 2013 @ 12:20 pm | Balas

  • masalah periode terawat dengan susu kambing hi goat, tak boleh,.. masalah periode kerana ada 6 sistem tubuh dari 10 yang lemah,.. kena rawat, insyaallah dan rawat juga punca gangguan dari makhluk yang duduk dari perut ke kaki,…

   Komen oleh intanrohaida — Mac 25, 2013 @ 10:01 pm | Balas

 164. salam. boleh akak bagi no fon untuk saya cal. saya juga dalam usaha tuk mendapatkan zuriat. da hampir setahun kawen tapi masih belum lekat. saya jug amengalami masalah period yang xtetap. harap akak boleh menjawab kemusykilan saya ini, terima kasih

  Komen oleh hanis — Mac 15, 2013 @ 12:29 pm | Balas

  • insyaallah, boleh col , doalah dengan ALLAH agar diberi kekuatan untuk membuat rawatan kerana syarat rawatan yang memerlukan pengorbanan hati , tenaga dan wang ringgit kekadang ada diri yang tidak mampu sedang kita memang tidak punya apa2 kekuatan , melainkan dariNYA semata2,…

   013 6215110

   Komen oleh intanrohaida — Mac 25, 2013 @ 9:59 pm | Balas

 165. As salam alaiki…. Ukhtie Intan Rohaidah,, macamana cara saya nak berhubung dengan kalian ya….?

  Komen oleh maz — Mac 17, 2013 @ 7:55 pm | Balas

  • no saya ada di kanan blog

   Komen oleh intanrohaida — Mac 25, 2013 @ 10:11 pm | Balas

 166. macam mane sis tau ade punca gangguan dari makhluk yang duduk dari perut ke kaki? boleh terangkan pada saya x?

  Komen oleh hanis — Mac 27, 2013 @ 2:17 pm | Balas

  • semua dalam dunia ini ada tenaga. yang mana tenaga ini boleh discan dan diketahui tahap getarannya atau wujud atau tidak di sekeliling kita ataupun keadaan sesuatu itu samada ia stabil atau tidak, sihat atau sakit, berfungsi atau sebaliknya,

   dalam hal gangguan, jin atau gangguan makhluk juga ada getaran yang dibawanya yang dengan menggunakan kekuatan scan kerohanian dan kekuatan doa maka kita boleh mengetahui kewujudannya pada sifulan .

   ada 3 jenis gangguan,
   1.sihir
   2.saka
   3.tumpangan

   yang boleh discan kedudukan gangguan jin itu pada badan si fulan .

   ada 3 bahagian

   1. bahagian kepala
   2. bahagian dada
   3. bahagian perut ke kaki.

   insyaallah.

   maka dengan scan kerohanian dan kekuatan doa, bolehlah kita mengetahui kewujudan gangguan makhluk halus , di mana dia duduk, peratusan kekuatannya pada badan .

   ini semua, memudahkan rawatan dilakukan dan bila telah dirawat, boleh discan kembali peratusan baki dan terus dirawat sehingga hancur pada manusia gangguan itu, insyallah

   Komen oleh intanrohaida — Mac 27, 2013 @ 5:36 pm | Balas

   • Salam sis. Sy skrg mengandung 5 bln. Sy baru beli susu kambing segar. Boleh sy tau, brape kali dan brapa ml nk minum susu kambing segar seminggu? Terima kasih…Terima kasih

    Komen oleh zalina — April 5, 2013 @ 10:55 pm

 167. Salam puan, saya nak berkongsi dengan puan tentang pengalAman saya dengan keberkesanan susu higoat kepada kucing kesayangan sayA.kucing saya jatuh sakit,tidak lalu makan serta lumpuh.penyakitnya sukAr diketahui oleh pakar veterinAr .katanya kurap.tapi kurap takkan la sampai lumpuh. Saya terpaksa bawa dia berjumpA dengan veterinar selepas 10 hari dia terpaksa dibawa cucuk dan bergantung vitamin.doktor veterina cakap dia mungkin tak lama.suatu hari saya terjumpa satu kotak susu higoat yang telah dihadiahkan oleh makcik saya kepada saya dulu.kebetulan susu yang saya berikAn kepadanya telah habis.saya pun cuba berikan susu higoat kepadanya.alhamdulillah.kesannyA amat menakjubkan.hari demi hari perubahannya berlaku secara mendadak.dia dah boleh duduk….berjalan ,boleh makan kalau tak dulu saya terpaksa menyuapkannya dengan sudu dan pam ubat.sampai sekarang kucing saya beransur pulih dan boleh makan sendiri tanpa perlu saya menyuapkannya.saya amat yakin dengan keberkesanannya dan dengan Izin Allah SWT kucing kesayangAn saya kembali pulih.sekian wasalam.

  Komen oleh Anis Hamidah — April 19, 2013 @ 8:13 pm | Balas

 168. aaSaya ni sudah 6 tahun kawin tp blm mengandung selalu mengalami sakit yang teruk apabila sy datang haid

  Komen oleh noraini bacotang — April 24, 2013 @ 7:09 am | Balas

  • kena rawat

   Komen oleh intanrohaida — April 26, 2013 @ 8:40 am | Balas

 169. Assalamualaikum…sedang saya surf internet saya tercari – cari info kebaikan susu kambing, saya terjumpa blog puan. Untuk makluman puan, saya sudah berkahwin 4 tahun tp sehingga kini masih belum hamil. Saya dan suami begitu berharap sangat kami dikurniakan zuriat tp masih belum ada rezeki lagi hingga kini. Saya pernah cuba pergi ke hospital tapi proses itu terhenti begitu sahaja kerana saya x mempunyai period yg teratur, saya juge ada berurut utk betulkan peranakan dlm thn ni dan alhamdulillah setelah berurut period saya thn 2013 ni datang setiap bulan. Saya ada terbaca dlm internet berkenaan kebaikan susu kambing ia boleh meningkatkan kesuburan tp saya dan suami belum lagi mencuba minum susu kambing dgn kurma seperti yg saya terbaca dlm internet untuk petua mendapatkan zuriat. Baru kelmarin saya ada beli susu kambing tp bkn jenama Hi goat…boleh tak puan bantu saya dalam mengatasi masalah saya ini…Tq..

  Komen oleh Aida — April 26, 2013 @ 11:59 am | Balas

  • waalaikum salam wrt,

   sesuatu yang kita perlu maklum adalah anak ini adalah rezeki anugerah Allah, diberinya kepada pasangan dan ada kalanya dijadikan zuriat ini satu ujian untuk pasangan, baik yang memiliki anak mahupun yang berusaha mempunyai waris ,..

   kekadang tidak hadhirnya zuriat dalam hidup berumah tangga kerana selain ia ujian Allah sebagai qada dan qadarNYA, wujudnya gangguan makhluk sehingga terganggu proses memiliki zuriat itu,.. jika ada masalah gangguan dalam diri pasangan, maka sistem akan lemah, suami akan lemah spermanya, tak kuat atau tak cukup bilangan, isteri akan tersumbat tiup fallopian atau masalah rahim lemah atau pintu nak bawa sperma ke rahim ada masalah,..

   jadi untuk merawat masalah ini seeloknya buat rawatan , bukan bergantung pada makanan atau minuman,.. insyaallah.

   jika diizinkanNYA selepas dirawat, insyaallah ada zuriat,.. ada pesakit saya selepas 2 minggu buat rawatan. Allah izinkan berzuriat,.

   apapun semuanya dari Allah, rawatan adalah ikhtiar kita sebagai hamba

   Komen oleh intanrohaida — April 26, 2013 @ 2:37 pm | Balas

 170. Terima kasih puan atas maklum bls..cuma saya kurang fhm maksud puan dari segi buat rawatan itu?Maksud puan, memang benarlah saya dan suami mempunyai masalah seperti yang dinyatakan puan? saya dan suami perlu mendapatkan rawatan di hospital atau berjumpa dengan puan?saya ada ambil no hp puan, perlu ke saya berhubung dengan puan untuk slh satu ikhtiar saya bagi menyelesaikan masalah ini?

  Komen oleh Aida — April 26, 2013 @ 2:53 pm | Balas

  • ye insyaallah sebaiknya col

   Komen oleh intanrohaida — April 26, 2013 @ 3:01 pm | Balas

 171. As Salam, saya dah kahwin 9 tahun,baru2 ni, saya operation buang fibroid dan cyst mash dlm pantang boleh tak minun susu kambing, umur 39 tahun dn suami 55+++

  Komen oleh aina — Jun 3, 2013 @ 12:56 am | Balas

  • dalam kes fibroid dan cyst, akar mesti dirawat sehingga bersih dan kena berpantang makan. jika ini dilakukan, insyallah akan pulih sepenuhnya,

   Komen oleh intanrohaida — Jun 5, 2013 @ 4:02 pm | Balas

 172. salam puan, mencari khasiat susu kambing hingga terjumpa laman ini, Alhamdulillah syukur..byk khasiat susu kambing dalam kehidupan seharian kita..saya sudah berkahwin dan Alhamdulillah sepasang cahayamata. berusia 5 dan 6 tahun.. ikthiar untuk dapatkan anak ketiga tp hingga kini belum ada rezeki untuk saya.. ada cuba susu kambing dan kurma.. dan juga cara lain masih belum mendapat IzinNya..saya juga terlalu kurus dan mencuba berbagai agai produk untuk meningkatkan selera makan tapi tetap begini.. tinggi saya 170 dan berat hanya 55 kg. kalau puan tidak keberatan untuk memberitahu saya kesan susu kambing pada saya dan juga anak perempuan saya yg berumur 6 tahun selalu batuk dan pernah kena serangan semput..selera makan memang tinggi..tp anak yg lelaki tidak berapa nak makan..

  Komen oleh noorafidah binti mohd nasir — Jun 3, 2013 @ 1:03 pm | Balas

 173. macamana nk hubungi pn intanrohaida?

  Komen oleh izzah — Jun 17, 2013 @ 8:27 pm | Balas

  • boleh col my hp 013 6215110, insyallah

   Komen oleh intanrohaida — Jun 18, 2013 @ 7:26 am | Balas

 174. salam…saya telah berkahwin 5 tahun.sehingga sekarang masih belum dikurniakan zuriat. dah pegi check doktor tp dr cakap xder masalah..period regular..tiap-tiap bulan xpernah miss.sekarang ni tak tau la nak buat camner.doa n tawakal pada Allah..adakah susu kambing ni sesuai untuk saya?

  Komen oleh nurizzah — Jun 17, 2013 @ 8:37 pm | Balas

  • anak ni anugerah Allah , jika tak dpaat kena chek samada kerana ada halangan atau tak, jika ada kena hancurkan halangan tu dulu , insyallah.

   Komen oleh intanrohaida — Jun 18, 2013 @ 7:25 am | Balas

   • bagaimana cara untuk saya menghubungi pn.?sya dah cuba cr no phone kt web ni tp tak ketemui..harap sangat pn dapat membantu saya..

    Komen oleh nurizzah — Jun 18, 2013 @ 3:38 pm

   • 0136215110

    Komen oleh intanrohaida — Jun 18, 2013 @ 3:55 pm

 175. assalammualaikum kak..sy nak tanya.saya minum susu kambing fresh tapi slalu cirit birit. kalau minum higoat ok plk perut. untuk pengetahuan saya sedang mengandung 8bulan..adakah susu segar tak sesuai untuk saya?

  Komen oleh syafa — Julai 8, 2013 @ 4:39 pm | Balas

  • sebab ada asid dalam perut yang diproses apabila minum susu segar .

   Komen oleh intanrohaida — Julai 8, 2013 @ 6:59 pm | Balas

 176. assalam pn..sy han dh kawin 3thn masih belum di kurniakn zuriat,utk pengetahuan pn kmi tggal berjauhan kerana tuntutan pekerjaan,umur 30an suami pula dh hampir 40thn setakat ini alhamdulillah sy Xde mslh period adakh sy/suami bermasalah?adakah ikhtiar utk kmi utk dptkan zuriat…harap pn sudi reply.

  Komen oleh Norihan binti Ab Razab — Ogos 27, 2013 @ 12:20 am | Balas

  • boleh col

   Komen oleh intanrohaida — Ogos 30, 2013 @ 11:15 am | Balas

   • Assalamualaikum..
    Sy ingin brtnya, ank sy bru brusia hmpir 4bln, sy mngalami mslh pnyusuan bdn,jd sy trpksa bg ank sy susu formula, pd awalnya sy bg anmum,berat bdnya brtmbh tidak byk sbb slalu muntah,prut x hadam sbb air ketuban byk trtelan(lmas msa lahir). Sy bwk brubat,dia dh x muntah lg. Lpstu sy tukar lactogen,pn bdn x naik. skrg sy cmpur lactogen& susu karihome 2 kali minum je 1 hari. Bdnya sy tgk mkin kurus, dia susah tdo, x mcm bayi lain yg kuat tdo. Sgt aktif,tgn&kaki slalu brgerak. Mohon pndapat Pn.Rohaida tntg susu yg dia minum,atau ada cara lain yg boleh mmbantu anak sy? Terima kasih…

    Komen oleh Nor Qistina — September 19, 2013 @ 4:31 pm

   • anak awak bukan mengalami masalah tak sesuai susu tapi sebenarnya masalah sistem penghadaman yang sangat lemah. boleh rawat insyaallah. boleh col saya. 013 6215110

    Komen oleh intanrohaida — September 23, 2013 @ 9:04 am

 177. Salam…nak cuba susu Higoat nie bleh gi ke site nie http://madeinkedah.blogspot.com Harga berpatutan

  Komen oleh Ahmad — September 9, 2013 @ 1:11 pm | Balas

 178. Assalamualaikum.saya berumur 44 thn sering sakit tulang belakang dan sendi.bolah dgn meminum susu kambing masalah ini dapat membantu.

  Komen oleh noor rizan bte masri — September 13, 2013 @ 8:29 am | Balas

 179. Salam puan, sy dh berkahwin selama hampir 2 tahun tp masih belum mempunyai zuriat. Pada pandangan puan apakah masalah sebenar sy dan suami. Adakah susu kambing dpt membantu sy utk mengandung?

  Komen oleh Rohana — Oktober 1, 2013 @ 5:53 pm | Balas

  • inshaallah,.. masalah zuriat ini adalah dari Allah. sebagai manusia dan hambaNya yang lemah , kita tetap kena terus berusaha dan berikhtiar, kejayaan dan kemaqbulan iktiar dan usaha kita adalah ditanganNYa dan dalam perancanganNYA…

   namun ikhtiar dan usaha tidak boleh kenal erti putus asa dan sebaik2 ikhtiar adalah pergantungan usaha yang terus kepadaNYa melalui kekuatan doa

   itulah kekuatan dalam rawatan saya, satu rawatan yang meletakkan pergantungan terus ke hadrat Allah melalui doa sebagaimana yang diajar oleh junjungan mulia kita, Rasulullah saw.

   masalah sebenar awak adalah pada sistem pembiakan , lemah dalam 80%, kena rawat sistem pembiakan , naikkan kekuatan rahim dan hancurkan sumbatan, inshallah.

   boleh dirawat masalah itu dan ada beberapa masalah lain yang menghalang kekuatan rezeki zuriat, inshallah itu juga boleh dirawat.

   bila rawatan telah dibuat , baru boleh scan kesesuaian suus kambing dgn awak, inshallah.
   boleh hubungi hp saya 0136215110 utk tahu syarat rawatan, jika setuju dgn rawatan, baru rawatan boleh dimulakan, inshaallah.

   Komen oleh intanrohaida — Oktober 7, 2013 @ 8:21 am | Balas

 180. salam. Anak saya berumur 13 thn. Lelaki. Didiagnos Hypogonadism. Hasil Ujian didapati ostroprasis dan masih tunggu ujian hormon sebelum mendapat suntikan hormon. Sekarang saya beri dia minum susu kambing segar sebotol tiap-tiap pagi. Adakah susu kambing bersesuaian dengan dia dan adakah dia perlukan susu kambing setiap hari untuk menampung kekurangan kalsium dalam badan dia. Minta pandangan dari Puan Intanrohaida.

  Komen oleh ros — Oktober 16, 2013 @ 3:02 pm | Balas

  • masalah dia berpunca dari saraf tulang belakang , saraf tunjang, jadi akan melibatkan semua sistem tubuh, kena rawat semua sistem tubuh termasuk tulang rawan, tulang sumsum dan hormon.inshaallah boleh dirawat.

   Komen oleh intanrohaida — Oktober 18, 2013 @ 9:21 am | Balas

   • Terimakasih atas komen yg diberi. Kl saya nk ikhtiar rawatan Intan boleh tak? Kalau2 ada rawatan yg bersesuaian dengan anak saya.Sebab tiada rawatan lain setakat ini dari pihak hospital.Hanya jga pemakanan dan suntikan hormon sepanjang hayat.

    Komen oleh ros — Oktober 18, 2013 @ 2:55 pm

   • boleh col saya untuk tahu syarat rawatan, inshallah

    Komen oleh intanrohaida — Oktober 18, 2013 @ 3:54 pm

 181. SALAM…bagi yang berminat utk membeli susu kambing fresh. boleh hubungi saya: 0124374009 ismail. daging kambing fresh pun ada.. area bukit mertajam serta kawasan sekitarya…

  Komen oleh ismail — Oktober 24, 2013 @ 12:51 pm | Balas

 182. assalamualaikum puan intan..berapa peratusan sy dan suami dgn susu kambing dan peratusan sy untuk hamil?

  Komen oleh sakinah — November 11, 2013 @ 10:46 am | Balas

 183. assalam sy nak tanya…sy da urik asid tinggi…darah tinggi yang bacaan tinggi……susu kambing sesuai ka di ambil oleh sy kerana susu kambing tinggi protien…….

  Komen oleh zainab — Januari 12, 2014 @ 10:21 pm | Balas

  • Kena rawat dulu asid tu, inshaallah n ada makanan yg kena pantang .

   Komen oleh intanrohaida — Januari 13, 2014 @ 3:10 pm | Balas

   • mcm mana nak rawat asid dan apa makanan yg kna pantang…….

    Komen oleh zainab — Januari 13, 2014 @ 8:28 pm

 184. […] sejarahnya, ternyata susu kambing adalah minuman yang disediakan Allah SWT untuk semua nabi-Nya. Susu kambing sangat efektif […]

  Ping balik oleh Susu Kambing Sangat Baik Untuk Kesehatan | susukambinglaris.com — Januari 19, 2014 @ 11:27 am | Balas

 185. salam.terbukti susu kambing mempunyai banyak khasiat penawar penyakit.sesiapa nak carik susu kambing segar boleh call saya no 012-2331147 saya hantar delivery di sekitar KL.nak susu segar pun ada,info lanjut layari http://susukambingkl.blogspot.com/

  Komen oleh susu kambing kl — November 13, 2014 @ 4:35 am | Balas

 186. Saya nak tanya macan mana cara ingin menjadi ahli hi goat. ..saya tinggal areal klang….saya betul2 berminat

  Komen oleh rohati binti yaakub — Februari 21, 2015 @ 11:01 pm | Balas

 187. Asalamualaikum.. saya berminat bila baca khasiat kambing ni, dulu pnah terpterseliuh lutut akibat jatuh terduduk.dh pg berurut n katanya tulang dh blik dlm msuk soketnya..tp lately sring rasa sakit dkat lutut tu, saya juga ada ganguan datang bulan, setiap dua bulan, berjumpa dr, they said normal sbb konsisten every 2 months.. susu kambing ni dpt membantu mslh saya? Tq

  Komen oleh akmal bt mohd — Mei 24, 2015 @ 2:26 pm | Balas

 188. ASSALAMUALAIKUM…SAYA NAK TANYA BEKAS PESAKIT KANSER PAYUDARA TAHAP 2 BOLEH KE MAKAN DAGING KAMBING DAN SUSU KAMBING?

  Komen oleh Ammar ibn Yasir — Julai 23, 2015 @ 11:13 am | Balas

  • Assalamualaikum puan… saya mohon pencerahan diatas masalah tersebut kerana tiada tempat untuk saya rujuk mengenai kesesuaian meminum dan makan susu serta daging kambing untuk bekas pesakit kanser tahap 2?

   Komen oleh Ammar ibn Yasir — Julai 24, 2015 @ 11:55 am | Balas

   • pesakit kanser tak sesuai makan daging. susu kalau yang betul fresh mungkin tapi bukan yang disejuk beku atau sachet. kalau awak bekas pesakit cancer, sangat2 kena jaga pemakanan. supaya masalah tidak berulang.

    Komen oleh intanrohaida — Julai 26, 2015 @ 6:01 pm

 189. Terima kasih atas maklumbalas puan.

  Komen oleh Ammar ibn Yasir — Julai 27, 2015 @ 12:16 pm | Balas

 190. assalamualaikum, saya munirah berumur 36 tahun, saya mempunyai masalah kekurangan darah ataupun hb low… jadi apabila terbaca tentang khasiat daging dan susu kambing dapat menambah darah jadi saya terus mencuba daging kambing dan alhamdulillah saya kembali bertenaga dan tidak lemah-lemah lagi…apa yang menjadi kemusykilan dan kerisauan saya ialah sebelum ini saya memang pantang sebarang jenis daging baik ayam mahupun daging merah yang lain disebabkan saya telah pun menjalani pembedahan dan rawatan radioterapi pada tahun 2012 untuk breast cancer. Saya memang takut ianya berulang tetapi badan saya terlalu lemah jadi saya terpaksa mencuba daging kambing kerana ada petua dari seseorang bahawa daging kambing boleh membantu masalah saya. Saya rasa semakin sihat dan lebih ceria selepas mengambil susu dan daging kambing. Adakah patut saya meneruskannya atau bagaimana pendapat puan?

  Komen oleh Ammar ibn Yasir — Julai 28, 2015 @ 8:51 am | Balas

  • waalaikum salam. tubuh awak masih lemah kerana imunity dan antibody di tahap yang sangat lemah. gangguan makhluk juga belum clear.kemudian kena matikan akar kanser yang masih ada da juga virus kanser masih ada dalam 40 ribu lagi dalam payu dara. saya nasihatkan awak rawat sepenuhnya. saya ada syarat2 rawatan yang kalau awak setuju, insha Allah saya bantu rawat semua sehingga clear kanser dan kekuatan tubuh naik kembali. boleh col saya untuk tahu syarat2 rawatan. 013 6215110

   Komen oleh intanrohaida — Julai 30, 2015 @ 9:43 am | Balas


Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

The Rubric Theme. Create a free website or blog at WordPress.com.

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 250 other followers

%d bloggers like this: